un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ne ia dracul

21 Jun 2009  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Dumnezeu pe plansaLa Şincai, lângă staţia de metrou, e aproape în fiecare zi un om cu o planşă pe care desenează scheme despre noi şi Dumnezeu şi explică celor ce se opresc să-l asculte probabil de ce ar trebui să credem una sau alta. L-am văzut şi în parc o dată. Mă întreb cine îl plăteşte şi cine finanţează astfel de “evenimente”.

Acum vreo 2 săptămâni, tot la intrarea în metrou, o negresă mi-a dat un pliant despre un post de radio evanghelic unde probabil se citeşte Biblia toată ziua sau ceva aşa. Pliantul este foarte amuzant, conceput ca o serie de întrebări şi răspunsuri despre planul lui Dumnezeu referitor la oameni. Pe scurt, în ochii lui Dumnezeu toţi oamenii sunt nişte păcătoşi şi nu există nici o şansă de a ne mai mântui, aşa că s-a decis să distrugă lumea, întâi făcând un iad pe pământ începând cu ziua de 21 mai 2012 şi ţinând-o tot aşa timp de 5 luni, când vine chiar apocalipsa propriu-zisă, pe 21 octombrie 2012 (teoria asta despre 2012 nu o știam, sunt mai multe pe cracked.com). La întrebarea “ar trebui să merg mai des la biserică pentru a mă mântui?” răspunsul era “Categoric NU!”, deoarece chiar dacă în Biblie stă scris că oamenii îşi pot arăta credinţa prin apartenenţa la o biserică, acum e prea târziu pentru asta. Nu ştiam că Biblia include şi termene de expirare şi alte asemenea date. Şi mă rog, alte asemenea bazaconii sunt scrise în acel pliant.

Isus a zis: Trebuie sa va nasteti din nouIeri, la Universitate, pe clădirea dinaintea spitalului Colțea, văd banner-ul din fotografia alăturată. Nu înţeleg de ce pe acest banner, ca şi pliantul de care vorbeam mai devreme, scrie Isus în loc de Iisus. Cei care le sponsorizează îşi bat singuri cuie în roţi. Câtă vreme la noi în ţara s-a decis scrierea cu dublul i, pe baza etimologiei numelui din latină, greacă, slavonă şi toate celalalte influenţe, aşa trebuie făcut, comentariile sunt inutile [detalii pe Wikipedia]. Similar s-a decis să se scrie România, nu Romînia, ochi nu oci, etc.

    5 comentarii

  1. Prostii!!Nu scrie nicaieri in Biblie data cand va fi Apocalipsa. Ceea ce scrie e ca nici macar Iisus nu stie cand va fi , dar va fi intr-adevar. Despre 2012 e plin pe youtube, despre planeta Nubiru si alte chestii. Om trai si om vedea!

      (Citează)

  2. Is ori de`a lui Iehova ori baptisti. Ei scriu cu un singur i daca imi aduc bine aminte. Oricum in ultima vreme si eu primesc in posta tot felul de hartii cu propaganda deasta religioasa. Deja devin obositori..

      (Citează)

  3. Simpaticii aia cu sfarsitul lumii sunt o secta din State, am citit ceva in Catavencu mai demult, nu mai gasesc acum… Si au trimis misionari si in Romania, stau vreo 2 luni si pe urma se duc la ei acasa sa-i prinda in patul propriu Apocalipsa. :)

      (Citează)

  4. Nu doar protestantii au posturi radio, eu stiu ca exista un post numit Trinitas, si gasesti la orice ora slujbe si diverse dezbateri ale preotilor ce apartin Bisericii Ortodoxe. Si chiar stateam uneori sa ma gandesc ca se contrazic in idei pentru ca citisem intr-un “Indreptar pentru spovedanie”, ca facem pacate si cand ascultam muzica sau doar posturi radio,bine ca daca citesti tot ce cred ei pacatuim din secunda 2 in care ne-am trezit.Pana la urma cred ca adevarul e undeva la mijloc…
    Din cate am observat eu, mai nou toate interpretarile Bibliei se transforma intr-o secta. Ma uitam asa in jur ca te impanzesc tot felul de pliante, reclame si cladiri pe care apar teoriile dezvoltate de o anume organizatie. Din punctul meu de vedere adeptii sectelor ce “promoveaza” in modul asta religia, sunt de cele mai multe ori agasanti si stresanti insa ce bine ca exista MP3player;))
    Chiar si Isaac Newton a fost pasionat de religie si era impotriva Bisericii Catolice deoarece considera ca nu fac o interpretare corecta a Bibliei si a trebuit sa se prefaca si sa-si ascunda ideile deoarece era persecutat si uneori batut.El dupa ce a invatat limba ebraica a plecat la Ierusalim pentru a descifra Biblia si din cercetarile lui reiese ca Apocalipsa o sa fie in 2060. Aprecierea e una sustinuta si de studii ce “prezic” impactul Terrei cu un asteroid, insa supozitii sunt multe.
    Chiar mi-am amintit de o poveste cu un tip caruia i se ghicise ca o sa moara lovit de un cal….si tot timpul se ferea de cai si avea grija pe unde mergea insa intr-o zi, stand pe canapea, i-a cazut in cap un tablou pe care era desenat un cal si astfel a murit. De la asta am ajuns la concluzia ca oamenii stiu prea putine, ei descopera doar mici detalii nu si cauza exacta sau momentul cand sfarsitul o sa vina. ;)

      (Citează)

  5. popa nicolae ilie

    13/10/2009 la 11:14 AM

    buna ma
    numesc popa nicolae am 24 si vreau sa fiu
    misionar 0788805160

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus