un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Monkey Island revine

2 Jun 2009  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Cea mai bună veste din ultima vreme am aflat-o de la Melk. Seria Monkey Island revine, întâi prin 5 episoade făcute de Telltale Games, cei care au făcut acelaşi lucru şi cu Sam & Max, iar apoi printr-un remake al primului joc, cel făcut acum mulţi ani de Lucasarts, cu grafică reactualizată, voci şi tot ce trebuie pentru a face un joc modern. Detalii pe site-ul oficial.

Cei care mă cunosc ştiu că mi-au plăcut foarte mult aceste jocuri, mai ales că arăt un pic precum Guybrush Threepwood, eroul principal, pe care îl am şi în avatar.

    15 comentarii

  1. oare reinvie genul quest ?

      (Citează)

  2. il aveai, acum e o poza cu tine….we want Guybrush back. De mult se preconiza un episodul 5, dar era dat mai mult ca zvon, f nesigur. Sper sa nu modifice f mult din primul episod.

      (Citează)

  3. Hm, m-a apucat nitel teama. Sa nu dea naibii cu mucii in fasole, cum s-a mai intamplat cu diverse francize vechi reinviate. Daca ma gandesc la ultimul Larry… brrr… In fine, e bine ca sunt p-acolo o droaie de oameni de la Lucas Arts si vocea lui Guybrush e aceeasi. Astia de la Telltales au avut succes cu seria Sam and Max (desi eu n-am reusit sa joc decat jumatate de episod, genul ala de umor si grafica nu-i stilul meu) asa ca sunt de incredere. Ma mir cum nu s-a auzit nimic pana acum de chestia asta, iar eu ma interesez destul de atent de domeniu… In fine, am gasit mai multe detalii despre primul episod aici (cu minimum de spolere) http://adventuregamers.com/article/id,1024

    @cti97: genul quest n-a murit, doar a iesit din mainstream si nu s-au mai livrat decat 2-3 piese bune pe an. ;)

      (Citează)

  4. Mi s-a dus un comment in spam din cauza unui link. :(

      (Citează)

  5. @ipo: e posibil sa iasa o duda. Farmecul Monkey Island a fost in glumele nebune, nu neaparat in actiune. Daca nu au oameni talentati in echipa, e posibil sa nu iasa nimic din viitorul joc. Doar ca lucreaza niste vechi oameni de la seria MI si acum nu e vreo garantie, depinde ce oameni sunt.

    @cti97: ma indoiesc, quest-urile au 0% rejucabilitate, nu le poti juca in retea, dar probabil sunt greu de facut avand in vedere cantitatea de dialoguri necesara si de locatii ce trebuie create, etc. Am luat eu de curand Secret Files 2, dar nu am apucat sa-l joc.

    @cat: banuiesc ca acest comentariu arata clar ce avatar am.

      (Citează)

  6. Irelevant :P eu ma refeream la messenger, unde e moaca ta :P Si aici nici nu se vede bine ca e Guybrush, you dork
    Si dupa ce termin de vazut ce mai e de vazut din dexter ca sa fiu la zi si the it crowd, o sa rejoc monkey island

      (Citează)

  7. De vreo 3-4 ani, de cand te am in lista de y!m, nu te-am vazut cu alt avatar si confirm asemanarea ta cu Guybrush :)

      (Citează)

  8. se pare ca de fapt e remake

      (Citează)

  9. Momentan mie nu-mi apare niciun avatar, asa ca am presupus ca nu si l-a schimbat, doar ca nu-l vad eu.

      (Citează)

  10. Da, poate seamana atat de bine ca se confunda….

    totusi :
    http://img2.imageshack.us/img2/6437/avatarnwradu.jpg

    Si da, seamana foarte mult.

      (Citează)

  11. @nwradu – Ma gandeam eu ca o sa te intereseze niste joace MI noi. Vezi ca acum tre’ sa-ti lasi cioc. ;) Am auzit ca la Telltale au ajuns multi fosti angajati Lucas Arts care lucrasera la jocuri adventure, iar seriile noi Sam and Max au fost destul de reusite. Sa vedem ce iese…

    @h8r – O sa iasa o serie noua de episoade, dar si un remake dupa primul joc MI – separat.

      (Citează)

  12. Hehe, eu luni m-am apucat de Secret Files 2, deocamdata n-am pierdut decat vreo 2-3 ore la el, dar promite. Este adevarat ca genul Adventure/quest are rejucabilitate 0, dar oricum, in afara de jocurile cu sporturi si curse de masini nu cred ca se apuca cineva sa ia un joc de la capat. Iar cu jucatul in retea, ce sa zic, gamerii care gusta astfel de jocuri nu cred ca se plang de asta.

    Dupa 2000 au aparut multe questuri bune, cam cu o cadenta de 2-3 pe an, cum spuneam. As aminti Syberia 1 si 2, Still Life 1, A Vampyre Story, The Longest Journey Dreamfall, si ar mai fi, dar nu-mi vin in cap acum. E interesanta directia pe care o apuca unele studiouri care mixeaza genul cu elemente din alte tipuri de jocuri si ies chestii gen Fahrenheit (Indigo Prophecy) sau Portal. Eu zic ca totusi gemul adventure n-o sa moara “de tot” niciodata.

      (Citează)

  13. @h8r
    Nu e remake, sunt 2 lucruri complet diferite.
    E Tales of the Monkey Island care va fi complet nou si The Secret of Monkey Island: Special Edition care va fi un remake al engineului grafic.

      (Citează)

  14. foarte tare :D

      (Citează)

  15. Pacat ca au renuntat la grafica cartoonish. Imi placea mai mult decat cea 3d de acum. Oricum sa speram ca o sa fie un joc bun.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus