un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Teapa cu cartusele

20 May 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Eram ieri într-un service Epson şi apare un om cu o imprimantă sub braţ. Vine un specialist de la service care îi preia echipamentul, defect pentru că nu mai trăgea hârtie. Clientul însă îl întreabă pe specialist de ce un set nou de cartuşe costă cam 150 de lei, când lui vânzătorul imprimantei i-a spus că mai mult de 60 de lei nu costă, de asta e bună imprimanta şi din acest motiv a și cumpărat-o.

– “Păi… costă 60 de lei, dar e vorba de cartuşe neoriginale, făcute de alţi fabricanţi. Dar nu e bine să utilizaţi din acelea, va înfundă capul de printare şi apoi se strică şi pierdeţi şi garanţia, vă costă mai mult. Trebuie să luaţi din astea de 150 de lei.”

La care clientul a întrebat, pe una dreptate, de ce nu i-a zis acest lucru şi vânzătorul, de ce i-a recomandat cartuşe neoriginale. Omul de la service a răspuns ceva evaziv şi discuţia s-a încheiat. Am vrut eu să-i spun adevărul: ca un vânzător n-ar recomanda niciodată cartuşe neoriginale, ci mai degrabă l-a văzut că nu e specialist şi i-a zis din burtă un preţ mic pentru consumabile, doar ca să-i vândă imprimanta. Probabil printr-un hipermarket se întâmpla faza. Când nu te documentezi un pic la preţuri, iei ţeapă. Mă gândeam de ce pe magazinele online nu îţi sugerează şi să cumperi consumabile suplimentare atunci când intri pe pagina unei imprimante. Dacă ai vedea cât costă un set de cartuşe, n-ai mai cumpăra nici imprimanta.

    11 comentarii

  1. De asta la noi ( si nu numai ) e foarte dezvoltata afacerea reincarcarii cartuselor. Cartus nou 150 lei? Ce zici de o reumplere a cartusului la o firma specializata? doar 15 – 20 de lei. Ca sa nu mai zic ca in ultima vreme cumparam cerneala cu 20 de lei sticla si-mi ajungea vreo 6 luni.
    Din proprie experienta cu inkjet-urile… cartus reincarcat cam la o luna si juma, dupa 1 an trebuia sa cumpar altul, pentru ca devenea neutilizabil
    Dar decat sa dau 120 – 150 pe un cartus, cumparam o imprimanta nou nouta cu 140 – 160.

      (Citează)

  2. Mai nasol e la high enduri, mai ales la cele laser, acolo fiecare cartuș are și un chip care reține numărul total de operații de tipărire consecutive. Peste un anumit număr imprimanta va refuza să mai tipărească, deci degeaba reîncarci dacă nu schimbi și chip-ul sau îl rescrii.
    Tot la imprimantele laser se practică ca în cartuș să se includă și lampa în loc să o pună ca o piesă secundară, deci dacă după ce ai încărcat de 2 ori cartușul ți se duce lampa (care e garantata și ea un număr de pagini) ajungi să schimbi cartușul cu totul.

      (Citează)

  3. Eu asta am facut decat sa cumpar un cartus nou . Am cumparat o imprimanta noua .Mai rentabil asa.

      (Citează)

  4. Aprob SW e mai bine asa, dupa ce il reincarci de cateva ori, mai bine iti cumperi alta imprimanta, ca e mai ok.

      (Citează)

  5. Eu umplu cartusele din niste sticle cu cerneala cumparate de la un centru de reumplere. De cativa ani tot fac asta si merge bine in continuare. Cand se strica, voi lua o alta imprimanta. Am avut mereu Canon jet color.

      (Citează)

  6. Pai radu daca incepe si curge din el nu ai ce sa mai faci . Am Lexmark (stiu e proasta firma) . Acum mi-am luat un HP doar pt tras . Un cartus Lexmark mergea reincarcat de 4-5 ori dupa trebuie schimbat sau cel putin asa s-a intamplat la mine. O sticluta de reincarcat era 20 RON daca imi amintesc eu bine de cand am luat-o pe ultima , o sa vad cat ma costa un kit la HP.

      (Citează)

  7. Pe mine ma enerveaza altceva. Sa zicem ca nu ma zgarcesc la consumabile, as plati cat imi cer pe cartusele originale. Dar idiotii mai nou schimba o data la 1-2 ani modelul de cartus sa se potriveasca numai cu ultimul tip de imprimanta. Am ajuns sa alerg pe la zeci de magazine ca sa gasesc cartusele de tip vechi, probabil ca se produc in cantitati foarte mici acum. Si imprimanta mea a costat niste bani, are cartuse separate pentru culori, doua cartuse negre…

    Mai nou te fac sa-ti schimbi si imprimanta, chiar daca functioneaza perfect si nu ai nevoie de ceva nou.

      (Citează)

  8. Cartuse imprimanta

    12/08/2009 la 6:48 PM

    Recomand cu incredere acest magazin de consumabile. http://www.chrisnova.ro Gasiti atat cartuse originale cat si cartuse compatibile la preturi foarte avantajoase.

      (Citează)

  9. Am o imprimanta Canon MP210 si nu mai aveam cartuse la ea.
    Caut oferte de cartuse si dau peste saitul http://www.smartink.ro al firmei S.C. Smart Busines….. din Timisoara.
    Oferta de cartuse ,,compatibile” alb negru si color…. sun si mi se spune ca sunt cartuse noi facute in China, cu garantie si care nu sunt ,,remanufacturate”
    Comand si vin ! Cartusele erau sigilate si ambalate dar pe ele scria Canon si Made in Japan !
    Erau remanufacturate ! Am fost mintit !
    Printez si fireste ca partea color nici dupa curatare nu mergea calumea.
    Sun ! Spun ! Dintrodata mi se spune sa le trimit inapoi si vocea de la celelalt telefon devine plictisita. ii spun ca nu am primit un produs nou ci unul vechi reambalat iar el incearca sa ma timita la plimbare pe motiv ca eu nu stiu si altele. isi pierde cumpatul si spune ca nu mai are timp de mine.
    Insist ! Ma minteee !
    Ii spun ca ma consider pacalit si ii spun ca o sa ii reclam !
    Isi da arama pe fata si incepe sa ma injure, sa isi bage si altele pe care le puteti deduce ca numai la baietii de cartier se aud exprimari obscene explicite.
    Concluzie !
    Evitati aceasta firma !
    Daca nu ma credeti incercati dar pe banii vostri incercati !
    Doriti sa fiti injurati ? Comandati la ei !
    repet saitul ….. http://www.smartink.ro
    clasic romanesc !
    Evitati sa nu patiti ca mine !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus