un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nu inteleg cinematografele drive-in

31 May 2009  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Cinema in aer liberNu am reuşit niciodată să înţeleg de ce la americani au succes cinematografele drive-in, unde parchezi maşina în faţa unei ecran gigantic şi te uiţi din autovehicul la filmul respectiv. De ce ai vrea să te uiţi la film prin parbriz? Nu ţi se face frig când ai geamurile deschise ca să auzi bine ce spun actorii? E mai confortabil să stai în propria maşină, cu un volan în braţe şi loc puţin la picioare, decât într-o sală normală de cinema? Daca e vara şi cald, stai cu motorul pornit şi aerul conditionat turat, şi deci toţi stau în aerul poluat al propriilor maşini?

I don’t get it. Asta apropo de o ştire văzută la TV, că s-a organizat şi pe la noi (n-am fost atent în ce oraş) un astfel de spectacol.

    6 comentarii

  1. pentru intimitate si din cate stiu sunetul se transmite prin unde radio deci poti sa asculti linistit in masina

      (Citează)

  2. Pai eu unul nu mi-as face griji de loc insuficient in masina, ca stim cu totii ce ditamai tancurile conduc. Bagi in ele un sat intreg de somalezi. Singura explicatie rationala la care ma pot gandi este maximizarea profitului. La inceputurile acestui tip de proiectie cinematografica (ma gandesc ca prin ’50,’60) era destul de costisitor sa construiasca o sala de cinema (fiind in plin razboi rece s-or fi gandit ca baga banii, dau sovieticii cu o petarda nucleara si s-a dus dracu investitia). Ei veneau cu ecranul si proiectorul, tu cu scaunul de-acasa.

    Mi se pare stupid ca se organizeaza si la noi acum, dar cred ca demonstreaza ce au afirmat niste oameni destepti nu cu mult timp in urma “Romania este cu vreo 50 de ani in urma lumii civilizate”.

    Vreau sa cred ca nu va prinde conceptul, dar am o vaga impresie ca va fi noua atractie pt specia “homo ceafa groasa si masina bengoasa”.

      (Citează)

  3. @Arthur: nu stiu daca era asa costisitor sa faci o hala cu scaune in ea. Si gandeste-te ca daca intr-un spatiu incap 30 de masini, probabil ca acolo ai fi putut monta 200 de scaune. Iar americanii degeaba aveau masini mari, doar cele doua persoane din fata vad bine prin parbriz.

    @razius: ca sa stai 2 ore cu radioul pornit cred ca ar trebui sa mai pornesti si motorul.

    Deci in Cluj era, dupa cum ne-a aratat Daz.

      (Citează)

  4. si mie mi se pare la fel, o prostie. dar vad ca in ultima vreme (si nu numai) romanii incearca sa aduca si la noi chestii vazute prin filme si care, in mod sigur, la americani nu mai sunt demult de actualitate.

    cel mai bun exemplu: pe la mine pe strada trece in fiecare zi de joi o masina care distribuie, din cate am inteles, produse congelate (nu intru in detalii, ca nu am fost curios). adica un fel de masina de inghetata de-a americanilor, doar ca romanii au adaptat-o putin, si nu distribuie numai inghetata, probabil in ideea de a obtine un profit mai mare.

    si asta e un lucru deranjant din mai multe motive: 1. masina aia isi face simtita prezenta prin intermediul unei sirene, la un volum destul de mare ca sa se auda de la 5 strazi departare. asta nu e tocmai cool, daca stai intr-un cartier linistit… 2. mi se pare ca in loc sa evoluam, facem pasi inapoi. traim in era super si hyper market-urilor, ce naiba…cine se mai deranjeaza din rutina zilnica sa iasa in strada ca sa isi faca provizii de la niste comercianti ambulanti? in cel mai rau caz daca ai ramas in pana de ceva dai fuga pana la colt si gata… au apus demult vremurile in care era greu sa gasesti mancare de cumparat, dar unii se pare ca nu inteleg.

    la fel de tampita si de intarziata in acelasi timp mi s-a parut si ideea celor de la Zapp, cea cu sunatul de pe mobil direct pe messenger. chestia asta ar fi avut un succes nebun acum cativa ani (5-6 poate), cand operatorii nu ofereau atatea minute gratuite, si cand nu avea fiecare om telefon mobil. ce rost mai are acum treaba asta, cand daca vreau sa dau de cineva il sun pe telefon?

    in fine, hai ca am trecut de la una la alta…ideea e ca din pacate suntem cu multi multi ani in urma, dar de prosti (ingamfati, increzuti, ignoranti, etc.) ce suntem, nu realizam asta. pun pariu ca va fi plin de X5, Q7, X6, Touareg, Cayene si alte de-astea la cinema-ul asta, pentru ca au vazut ei in filme ca e “COOL”.

    PS: mi se pare interesanta in schimb ideea de cinema in aer liber, de tipul “gradina de vara”, adica cu scaune si tot ce trebuie, numai ca respiri aer curat. Din pacate la noi sunt pe cale de disparitie, cel putin cel din Timisoara, care de vreo 4 ani e inchis…pacat. sper din tot sufletul sa nu faca si la Iulius Mall-ul din Timisoara un drive-in…dar cred ca sper degeaba

      (Citează)

  5. @nwradu te tine lejer 2 ore bateria.
    cu spatiu eu zic ca iesi inca mai bine , venind fiecare cu masina poti sa ai amplasamentul undeva in afara orasului unde terenul este foarte ieftin si oricum ai costuri de constructie foarte mici.
    ca dezavantaje majore ar fi ca nu poti proiecta doar dupa apus si esti cam limitat la calitatea imaginii si vremea.si da oricum s-au cam dus vremea lor , ar merge de nostalgie dar la noi nu e cazul.

    http://www.youtube.com/watch?v=181IkoC7_Vw

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus