un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lansari GAP si Windows 7

1 May 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Primul magazin GAP din România se deschide pe 8 mai, adică vinerea viitoare, în interiorul mall-ului Băneasa Shopping City de lângă Feeria. Mai exact, din câte am văzut, e la etaj pe galeria dinspre stradă, undeva pe la centrul ei. Am fost la GAP în Paris, într-un mare magazin de pe Champs Elyssee, trei etaje de haine de bărbaţi, femei şi copii şi mi-a plăcut ce am văzut. Materiale bune, modele interesante, preţuri bune (un sacou costa 99 de euro, în centrul Parisului, în timp ce la noi era aproape 200 de euro în acea perioadă). Un pic lângă GAP era un magazin Zara la fel de mare, dar GAP mi-a plăcut mai mult. Nu ştiu dacă în weekendul viitor vor fi şi ceva oferte speciale de lansare sau doar aglomeraţie normală în mall.

Un reprezentat Acer a anunţat că noul Windows 7 se va lansa pe 23 octombrie 2009. Cei de pe Gizmodo, care au ştirea, sunt sceptici, susţinând că e prea devreme pentru a se cunoaşte o dată atât de exactă. Rămâne de văzut dacă au avut dreptate. Scriam acum ceva vreme ce aș dori eu să văd în Windows 7 pe lângă îmbunătățirile deja anunțate. Aștept să apară zilele acestea o versiune Release Candidate și să o instalez și eu pentru testare.

    5 comentarii

  1. salceanu viorel

    02/05/2009 la 8:29 AM

    eu am inteles dp bloguri ca versiune .7000 e deja RC 1…

      (Citează)

  2. tipic romanesc sa te extaziezi ca vin GAP sau C&A in tara la noi. In strainatate, imaginea GAP e mai mult “cad nasturii” decat wow, cat C&A, pana si in oraselul de langa mine este unul.

      (Citează)

  3. Evident ca e tipic romanesc. GAP, Zara, C&A, McDonald’s, KFC, Burger King, Quiznos, internetul broad-band, telefonia mobila, toate acestea si multe altele sunt de cand lumea si pamantul in tarile vestice, in orice orasel. Intram si noi in randul lumii pe masura ce apar si la noi tot felul de branduri cunoscute, chiar daca 30 de ani mai tarziu le vom considera ceva banal si prezent la orice colt de strada.

    Daca nu la modul acesta, poate macar sa te entuziasmeze faptul ca orice nou magazin de acest tip inseamna locuri de munca in plus.

      (Citează)

  4. de ce in alte tari care nu au avut toate chestiile astea pana acum, nu se entuziasmeaza lumea atat?. pentru ca e normal sa ai astea, internet broadband, electricitate si macdo. si apoi ne miram cand face lumea misto de noi cu replici de genul: si la voi acolo aveti internet?

    si da, munca in plus, interesant, foarte bine, au angajat 2 femei pe tura pe care le platesc cu salariul minim. oricum hainele le produceau la noi de ani de zile, acum doar o sa se mute si mai bine in china sau india. nu suntem in stare sa atragem niste investitii serioase dar lasa, ca merge si asa, avem zara, noi sa fim sanatosi.

    ah si era sa uit, bine ca in mall nu gasesti toaleta dar iti indica unde e zara cu sagetele pana la locul precis, ca nu cumva sa te pierzi.

      (Citează)

  5. De unde stii ca nu se entuziasmeaza? S-au obisnuit cu ele, asa cum nici la noi deschiderea unui nou McDonald’s nu mai e cine stie ce. E ok si sa atragi investitii mici, desi daca te gandesti la ce suprafata are noul magazin Zara din Unirii, cred ca e vorba de cateva zeci de noi angajati, plus toate firmele care infloresc in jurul lor. Nu poti sa atragi din prima o ditamai firma la noi, dar prin astfel de chestiuni micute te apropii de nivelul de trai si de disponibilitatile din vest si atunci e mai usor sa-i convingi pe altii sa vina si ei in Romania.

    Si nu inteleg de ce ai vrea ca toaletele sa fie indicate prin ditamai semnele. Mall-ul trebuie sa scoata bani si deci isi face reclama la magazinele proprii, nu la grupurile sanitare. Desi in Feeria toaletele sunt semnalizate cu panouri de 2-3 metri lungime. Nu cred ca a trebuit in vreun mall sa te duci la Informatii ca sa intrebi unde e o toaleta, ci ai gasit-o relativ usor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus