un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Irlandezii ne declara Parisul estului

26 May 2009  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

O reporteră irlandeză a vizitat Bucureştiul şi s-a arătat impresionată de ce a găsit pe aici. Într-un articol publicat în The Irish Times recomandă hoteluri, restaurante şi muzee din oraş, plus diverse zone de vizitat, şi spune că suntem din nou pe drumul de a fi numiţi Micul Paris.

Mă uitam pe lista de recomandări şi mă gândeam că probabil irlandezii sunt bogaţi, din moment ce li se spune să se cazeze la hoteluri precum Hilton sau Lido. Singurul hotel sub 130 de euro pe noapte din lista de 5 este Ibis, care costă 60 euro/noapte. Normal că la Hilton te vei simţi bine dacă îţi permiţi, dar mi se pare că Bucureştiul duce lipsă de hoteluri pe la 30-40 de euro/noapte, sau nu este niciunul care să poată fi recomandat. La fel şi cu restaurantele, Caru’ cu Bere şi Jariştea sunt recomandări clasice, un pic neaşteptat este prezența în listă a restaurantului La Mama, despre care pe la noi se vorbeşte mai mult de rău. Pentru cumpărături sunt recomandate zonele Magheru şi Calea Victoriei, care au toate brandurile europene obişnuite (serios? unde? că la noi mall-ul e de bază) şi magazinele Unirii şi Cocor (ultimul fiind o ruină în reconstrucţie acum, dar treacă de la mine).

De observat că atunci când vorbeşte despre lucrurile de care să te fereşti în capitală, nu menţionează cerşetorii, câinii sau eventualii hoţi, ci traficul. De mai multe ori autoarea precizează că sub nici o formă străinii nu trebuie să se aventureze în a conduce în Bucureşti, că traficul se congestionează des şi că pietonii trebuie să fie precauţi chiar şi pe trotuare. Dacă n-ar fi zis astea n-aș fi crezut-o că a vizitat orașul, pentru că restul articolului se putea scrie doar din ce aflai pe Wikipedia.

    1 comentariu

  1. Daca o sa ajunga vreun irlandez in Bucuresti ca urmare a recomandarilor din articol, o sa-si umple autoarea frigiderul de carne.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus