un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

Greseli in blogging

30 May 2009  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Pe ProBlogger este o listă de 21 de greşeli pe care le fac de obicei bloggerii (începători, cică). Lista e foarte bună şi cu siguranţă adevărată şi cred că oricine se regăseşte în multe dintre aceste erori comune. Citind-o mi-am dat seama de o altă problemă: cum îţi poţi da seama că încă nu comiţi aceste greşeli, chiar şi după câţiva ani de blogging? Adică sunt sigur că mulţi îşi spun acum “da, la început şi eu făceam aşa, nu aveam propriul domeniu, aveam prea multe widget-uri, scriam doar că s-a întâmplat ceva, dar nu îmi exprimam părerea personală despre acel eveniment“, dar sunt convinşi că între timp s-au schimbat. Oare poţi să îţi dai seama singur? De exemplu bloggerul îşi înţelege perfect titlul postului şi ideile din el, dar oare cititorilor le este la fel de clar? Dacă aceştia nu te înţeleg, vor pierde timpul să-ți atragă atenţia asupra acestor probleme, sau pur şi simplu nu te vor mai citi? Încep să cred că deşi bloggingul e considerat o activitate personală, unde chiar nu ai nevoie de alţi colaboratori, e necesar să ai în preajmă măcar o altă persoană care să te tragă de mână şi să îţi deschidă ochii atunci când greşeşti.

Pe la noi are Zoso mai multe posturi cu liste de erori comune în blogosfera românească.

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus