un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Prin Militari Shopping Center

5 Apr 2009  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Am dat astăzi o fugă prin noul mall Military Shopping Center, deschis la capătul Bucureştiului la ieşirea pe autostrada spre Piteşti, lângă Praktiker-ul de după Metro Militari şi înainte de podul peste calea ferată. Câteva idei scurte:

  • parcarea e imensă, toată în aer liber, subterană nu există
  • e o clădire separată ce conţine magazinele C&A (primul deschis în România dintr-un lanţ destul de răspândit de magazine de haine ieftine şi relativ bune), Tina R, Takko (haine pentru femei), Deichmann (pantofi) şi Hervis (echipament sport, e şi în Liberty Center din Rahova).
  • la C&A era aglomeraţie imensă; aveau tricouri pe la 20, 30 şi 50 de lei, cămăşi începând cu 20 de lei, costume la 300-400 lei, pantaloni, cămăşi şi orice alte haine tot la preţuri mici. Şi găseai ceva de cumpărat, că nu erau urâte, dar trebuia să ai răbdare să stai la coada de la cabinele de probă şi apoi de la casa de plată. Mi s-a părut mai mare suprafaţa pentru haine bărbăteşti decât suprafaţa pentru femei. Oricum, preţurile erau comparabile cu ce găseşti în străinătate (sper să nu fi fost aşa doar acum la deschidere). Zgomotul de fond era în întregime cel de umeraşe scoase şi introduse pe suporturile de haine.
  • la Deichmann erau cred că 40 de persoane la coadă, aşteptând să plătească vreo pereche de pantofi. Erau relativi ieftini, dar nu m-a impresionat nimic. La Humanic, care e în cealaltă clădire, găseşti marfă mai de calitate.
  • în clădirea cu Auchan sunt toate celelalte magazine plus restaurantele. Cam jumătate din spaţii sunt deschise momentan, iar aspectul general este de “încă în lucru” şi de nefinisare. Doar librăria Mladinska e ceva nou, în rest aceleaşi magazine pe care le ştim de ani de zile, nimic prea răsărit.
  • dintre restaurante erau deschise unul cu specific românesc (Rustic, parcă?) şi Cartoful împănat, un fel de Sr Patata din Plaza Mall. Plus cafeneaua Pascucci. La Pizza Dominium (care sunt şi la Obor, dar nu am mâncat niciodată), Spring Time, Swiss Grill (care e şi în Auchan Titan, au meniuri bune şi mâncare gustoasă), TipTop, Cassa di Luigi şi Bur Chocolat cred că încă se lucrează, deoarece nu le-am văzut în acţiune. Erau dispuse şi cam aiurea, nu părea a fi o zonă comună de mese, decât dacă o fac în centrul culoarului.
  • pe total galeria este mare cam cât cea din Carrefour Militari sau din Cora Lujerului acum că s-a extins, adică nu e un mall în adevăratul sens al cuvântului.
  • tot în această clădire e şi un mare Auchan, care bănuiesc că fură o grămadă din clienţii de la Carrefour Militari.
  • ieşirea este cu semafor, dar acesta era pe galben intermitent. Stai şi dai prioritate la toţi cei care pleacă pe autostradă (şi deja se rulează cu viteză mare acolo) şi celor care intră în Bucureşti de pe autostradă. Loc bun pentru accidente.

Am plecat în 30 de minute, nu am avut în ce să intru sau ce să văd. Cred că mai durează vreo lună până când se deschid toate magazinele şi arată mai bine interiorul. Cred că drumul până acolo merită doar pentru C&A, fiind primul din România şi foarte mare. Ei şi cu cei din Deichmann cred că au vândut zilele acestea marfă cât pentru un an de zile.

Mai jos câteva fotografii (click pe ele pentru variantele mari de pe Flickr), remarcaţi aglomeraţia din cele două fotografii făcute în C&A, de parcă ar fi fost sfârşitul lumii sau marfă pe gratis:

IMAG0326

IMAG0327

IMAG0329 IMAG0330
IMAG0336 IMAG0324
IMAG0322 IMAG0325

    3 comentarii

  1. În Decathlon nu ai fost? Din cate ştiu e primul supermarket de articole sportive din România. Dacă nu ai fost, sigur trebuie sa-l vezi, chiar e super tare. Spre deosebire de Fraţa, la noi e puţin mai românizat, dar tot e ceva mai special decât ce s-a deschis în ultima vreme. Când am fost eu duminică, se plimba lumea pe biciclete şi trotinete prin supermarket, jucau basket, minifotbal şi badminton. La intrare e un teren de baschet-fotbal pe care încinseseră nişte copii o miuţă.

    Din Hervis am vrut să-mi iau role. Nu mai aveau Rollerblade-urile la ofertă de 150RON, cele care sunt în reclamele din oraş. Erau unele la 279RON (ziceau ei reduse de la ~750) dar la pretul astă găsesc oricând, nu doar la ofertă.

      (Citează)

  2. Restul magazinelor se deschid in max 1sapt. Deja mare parte din cele pe care le-ai prins tu inchise s-au deschis deja;)

      (Citează)

  3. N-am fost in Decathlon. Oricum si daca as fi intrat, nu as fi stiut ce sa spun despre el, deoarece nu cunosc piata echipamentelor sportive. E acolo, e mare, e deschis.

    Vreau si eu sa-mi iau role in curand. Ma gandesc sa mai ies seara la o plimbare de cate o ora, mai ales ca e ditamai parcul vizavi. Trebuie sa ma apuc sa cercetez subiectul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus