un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Asteptand urmatorul volum

14 Feb 2009  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Am cam luat o ţeapă. Trăiam cu impresia că din A Song of Ice and Fire au apărut cinci volume, nu doar patru. Aşa că atunci când am terminat numărul 4 şi l-am căutat pe următorul… surpriză! Trebuia să apară prin 2006 sau 2007, cu un pic de noroc va fi tipărit în septembrie 2009, dar consider că 2010 e un termen mai realist. Nasol. Voi aştepta un an pentru volumul 5, şi cine ştie câţi alţii pentru volumele 6 şi 7.

Singurele cărţi pentru care am mai aşteptat aşa, cu anii, au fost ultimele două volume din Harry Potter. Le-am citit pe primele 5 când erau apărute deja. Apoi cred că am aşteptat vreo doi ani ca să apară numărul 6 şi încă doi ani pentru ultimul volum. Se poate zice că am avut noroc, pentru că sunt alţii care au început seria de când a apărut prima carte şi au trebuit să aştepte câţiva ani pentru fiecare volum. Au citit prima carte când erau copii şi pe ultima când erau căsătoriţi şi aveau deja copiii lor. Când e vorba de seriale sunt mulţi care întâi aşteaptă să se termine întreg sezonul pentru că apoi să se uite dintr-un foc la toate episoadele: aştepţi între 6 luni şi 1 an. La cărţi mi se pare cel mai enervant, deoarece aştepţi cu anii şi apoi când apare un volum nou îl termini în două zile şi iarăşi o iei de la capăt cu aşteptarea.

Mă gândesc totuşi că am avut noroc cu seriile mele preferate. Roger Zelazny a început seria Nouă Prinţi în Amber în 1970 dar volumul 5 a apărut în 1978. Următoarele 5 volume au fost publicate între 1985 şi 1991. Păi cred că îl băteam cu mâna mea dacă din 1970 şi până în 1991 tot aşteptăm să apară câte un volum, mai ales având în vedere cât de subţirele sunt acestea şi că le poţi citi în 4-5 ore. Să aştepţi 21 de ani pentru 50 de ore de lectură nu este foarte eficient, nu? Îmi aduc aminte cum am aşteptat, ca pe ghimpi, prin 2001 să apară ultimul volum din Stăpânul Inelelor în România. Le cumpărasem pe primele două şi al treilea încă nu fusese tipărit, doar vreo 3 luni am aşteptat, dar mi s-au părut 3 ani.

    3 comentarii

  1. Cata dreptate ai… Si eu simt exact la fel… prefer sa nu citesc decat sa stiu ca voi astepta multi ani pentru un volum. Apoi iau toata seria si o citesc de la cap la coada. La fel ca si tie mi s-a intamplat cu Harry Potter. Ieri am terminat de citit ultimul volum. Vreau sa spun ca am citit primele 5, apoi am stat ca pe ghimpi un timp. Iar luna asta am citit ultimele doua volume. Am reusit sa fac rost de ele si am citit doua volume in 4 zile…. nici mancare nu-mi mai trebuia. Ieri ma invarteam prin casa ca o musca beata. Mi-era ciuda ca s-a terminat volumul, ca s-a terminat seria. Ma tot uitam la alte carti, le incepeam si le lasam…. aveam senzatia ca nimic nu ma poate satisface, ca nimic nu reuseste sa urce la nivelul cartii tocmai citite. Sunt constienta ca sunt alte carti mai bune… dar Harry Potter asta creeaza pe moment: senzatia ca daca ai terminat-o ramai cu tristetea ca nimic nu poate inlocui ce tocmai ai citit.
    Parca-mi pare rau ca seria s-a terminat aici…. mi-as dori o continuare, fie ea cu viitorul familiei Potter sau cu personaje anterioare, gen Sillmarion pentru LOTR.

      (Citează)

  2. in legatura cu A song of ice and fire, nici macar nu ai certitudinea ca odata si-odata le va termina :(

    Si cand te gandesti ca nowadays mai toti scriu serii, au renuntat la un singur volum.

      (Citează)

  3. Nu cobi ca si eu m-am cam speriat cand am vazut o fotografie cu George Martin si cat de batran este…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus