un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un carcel

31 Jan 2009  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Zelazny scria undeva în seria Amber că primul lucru pe care îl conştientizezi dimineaţa, atunci când te trezeşti, este dacă te afli în patul tău sau nu. De acord. Vineri dimineaţa însă, imediat ce am deschis ochii şi mi-am simţit corpul am simţit şi cum mi se pune un cârcel la gamba piciorului stâng, în spatele şi un pic mai jos de genunchi. Şi ştiind ce nasol este un astfel de cârcel, aşa cum mă trezisem eu din dulcele somn, dintr-o dată cred că mi s-a accelerat pulsul la 150 bpm, am făcut ochii mari şi am încercat să mă ţin de picior. Dacă aş fi reuşit să nu încordez muşchiul cred că nu s-ar mai fi pus cârcelul, dar reflexul piciorului a fost mai puternic decât voinţa mea, aşa că la 2 secunde după ce deschisesem ochii mă ţineam cu mâna de gambă şi mă zvârcoleam pe toate părţile în pat.

Masajul nu a ajutat, nici un duş fierbinte. Cremă nu aveam. Am mers ca un pinguin toată ziua şi pentru că mai mult am stat pe scaun, nu prea a lucrat muşchiul ca să scap de tot de cârcel. Încă mai simt că se încordează cumva nenatural piciorul. Mă enervează când mi se întâmplă asta exact la trezire.

    10 comentarii

  1. Sa vezi ce misto e cand ti se pune unul din ala in timpul noptii. Cum alergi ca un “pinguin”, vorba ta, in jurul patului sau dai ture prin casa ca somnambulii. :))))) Urat carcel…

      (Citează)

  2. Data viitoare cand simti ca ti se mai pune un carcel, intinde piciorul, ca si cum ai tinti spre ceva cu laba piciorului, si tine-l asa cateva secunde. Cel putin teoretic n-ar mai trebui sa ai probleme…

      (Citează)

  3. bai ce coincidenta… chiar aseara mi s-a intamplat si simultan la ambele picioare… e crancena durerea.. dar am scapat in 2 minute cu un masaj de maini feminine:))

      (Citează)

  4. Recomand calciu . Aveam aproape lunar cate unul si-am inceput sa ma interesez de la ce se produce si pe internet am gasit ca se produce din cauza lipsei de calciu si a fost adevarat cel putin la mine .

      (Citează)

  5. De calciu stiam si eu, dar mi-am facut recent niste analize si am destul, spre limita superioara. Si magneziu cred ca e important, dar la ala nu stiu cum stau.

      (Citează)

  6. Amber, so you’ve read it :D Sunt la cartea 7 acum – Blood of Amber.

      (Citează)

  7. Da, de mult pe toate 10, si de mai multe ori, si in engleza. Acum le-am cumparat in romana doar asa, sa le am de colectie, in semn de respect pentru Zelazny. Cartea mea preferata ramane Lord of Light, tradusa Domn al Luminii la noi, dar tot in engleza merita citita. Si are o gramada de alte nuvele misto.

      (Citează)

  8. Si eu tot in engleza le citesc. Nu mi-am luat cartile in romana ca ar fi fost mai scump si cu promotie si fara decat cartea luata de pe amazon + transport. Iarasi grafica si formatul romanesc nu mi-a placut – scris mic si inghesuit pe pagina. Al treilea motiv e ca nici nu se pierde nimic prin traducere. Am si Lord of light, tot in engleza si urmeaza sa o citesc dupa ce termin Amber,
    Citesc in paralel (la metrou fiind format mic) Poarta de F.Pohl si e foarte misto. Ti-o recomand.

    P.S. Ar mai fi si al 4-lea motiv si anume livrarile Tritonicului care nu ajung la destinatie nici dupa 3 luni si telefoane cu rugaminti.

      (Citează)

  9. Lord of Light trebuie citit de minim 2 ori. La prima lectura nu am inteles multe, asta pentru ca in primul capitol se intampla si se spun tot felul de chestii bizare, apoi in urmatoarele ti se arata cum s-a ajuns in acea situatie, apoi iar se revine in “prezent”. Abia pe la a doua citire, cand stii ce se va intampla, intelegi mai bine anumite chestii pe care le spun personajele sau ce puteri aveau si de ce.

      (Citează)

  10. of maq doare

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus