un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pe cand un simulator de viata?

4 Jan 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Simulator de schiImaginea este dintr-un articol despre un simulator de schi, văzut pe Engadget. Dacă şi pentru un astfel de sport, unul definitoriu pentru ce înseamnă natură, aer curat, mişcare şi efort, au apărut simulatoare şi nu ai nevoie decât de un televizor pt a schia, atunci e de rău. Mi se părea că e de rău când am văzut că mulţi oameni prefera să alerge pe o bandă de cauciuc în faţa geamului sau a televizorului, în loc să alerge pe bune printr-un parc, dar acum e clar că ne îndreptăm spre apocalipsă. Cei 4 călăreţi vor veni, dar nu va fi nimeni în stradă să se sperie de ei, toţi vom fi în faţa câte unui televizor HD, implicaţi în diverse simulatoare.

Dacă tot se dezvoltă astfel de mijloace de control a picioarelor, ar trebui să se facă un robot complet pe care să-l poţi controla cu mâinile şi picioarele. L-am putea trimite să cumpere pâine în locul nostru şi i-am vedea împrejurimile pe televizor. Ar sta în locul nostru la coadă în Cora, iar noi am sta să citim şi vorbim pe net, din când în când zicând “brb, mă duc să dau robotul mai în faţă, că s-a mişcat coada“. Încep să cred că Asimov a intuit bine viitorul atunci când a descris Solaria (sau cum se chema planeta aceea), iar cei din Wall-E aveau dreptate când vedeau că în viitor oamenii vor fi nişte graşi atrofiați care nu vor face deloc mişcare şi vor trăi în nişte fotolii high-tech cu un ecran în faţa lor.

    3 comentarii

  1. Asa e, nu mi se pare eficienta, nici macar pt. initiere (sau mai ales). Se pot face niste conexiuni gresite. Ma gandesc la cei care au “condus” mult in copilarie , la jocuri mecanice, al caror subconstient poate lucra in defavoarea lor, manandu-i pe aratura, cu viteza… Mie, cel putin asa-mi lasa impresia multi soferi tineri. :)

      (Citează)

  2. Nu vom fi grasi deoarece ne vom modifica corpurile genetic. Peace on earth !!

      (Citează)

  3. Nu chiar.. depinde de firea fiecaruia..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus