un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Friptura de iepure

18 Jan 2009  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Am luat ieri cotlet (cu os) de iepure, din Carrefour. Scria pe un afiş că au pui, vacă, porc, oaie, iepure şi nu m-am lăsat până nu am răscolit frigiderul şi am găsit o bucată de iepure mort şi congelat. Aşa că astăzi intenţionez să mănânc “du lapin”, cum ar zice francezii. Toate bune şi frumoase până aici, doar că nu ştiu cum ar trebui gătit. O simplă friptură parcă nu ar avea farmec. Ceva sfaturi pentru o reţetă simplă dar bună? Măcar pentru viitor, în caz că mai cumpăr…

    4 comentarii

  1. La cuptor, cu vin peste el pus, e demential. Pofta buna

      (Citează)

  2. Iepure la tava

    Ingrediente
    – un iepure (eventual numai pulep din spate);
    – 100 de grame de sunculita de porc;
    – un pahar de vin alb;
    – o capatana de usturoi;
    – cateva linguri de untdelemn, cateva masline, cimbru, piper, sare dupa gust.

    Mod de preparare
    Pe fundul tavii se aseaza un rand de rondele de radacinoase: morcovi, patrunjel si telina.

    Iepurele jupuit si spalat se unge cu ulei, se impaneaza cu usturoi si sunculita (se cresteaza din loc in loc si se introduc bucati de sunca si usturoi) si se pune in tava.

    Deasupra se pun felii de sunculita, se presara cu sare, piper si cimbru. In tava se pun cateva linguri de apa, un pahar de vin alb, sare, doua-trei foi de dafin, maslinele si apoi se da la cuptor, la foc mic.

    Se intoarce din cand in cand si se stropeste cu sosul din tava. Se completeaza cu apa cand scade ca sa nu se arda zarzavatul. Spre final se adauga din nou vin.

    Durata de frigere este de aproximativ doua ore, la foc mijlociu.

    Poftaaaaa bunaaaaaaaa! Sa ne spui cum a iesit :P

      (Citează)

  3. o ciulama de iepure este geniala

      (Citează)

  4. Din pacate iepurele a fost mancat inainte de a citi reteta Docicai, dar acum abia astept sa treaca aceasta saptamana ca sa mai cumpar o alta caserola si sa o gatesc dupa aceste instructiuni. Imi lasa gura apa de nu mai pot.

    Iepurele a stat vreo ora frecat cu ulei si condimente, apoi a fost facut la cuptor in sos cu legume si vin rosu, dupa cum spunea si Mihai. Mi s-a parut foarte gustos, e chiar buna carnea. Data viitoare iau cotlet fara os, ca sunt prea multe oase micute care impiedica mancatul cu spor. Sosul a fost foarte bun, am pus in el si niste mustar si ceva sos Worcestershire de care am luat tot ieri. Am avut si cartofi taranesti. O masa excelenta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus