un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cel mai mare carnat din lume

27 Dec 2008  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Aşa cum ameninţam acum câteva zile că voi face, am fost astăzi în Piaţa Constituţiei pentru a vedea cel mai mare cârnat din lume, un record mondial pregătit de Primăria Bucureşti şi Caroli Foods. Când am ajuns eu tocmai lua cuvântul Oprescu şi anunţa, pe un ton plin de umor de i-a făcut pe toţi să zâmbească, faptul că Bucureştiul are acum cel mai mare cârnat din lume. Cei de la Cartea Recordurilor i-au înmânat diploma aferentă cârnatului de 319 metri, Oprescu a urat celor prezenţi toate cele bune, apoi s-a trecut la prăjirea cârnatului şi împărţirea lui către cei prezenţi în scopul îngurgitării acestuia. Cârnatul era rulat pe un tambur, de zici că era cablu, şi se tăiau bucăţi din el și se prăjeau într-un cort. Am stat şi eu la una din cozile organizate de jandarmerie, numai cu pensionari în jur, şi am primit o cutie de carton în care era o bucată de vreo 20 de cm de cârnat, o felie de pâine şi nişte muştar. N-ar fi stricat o furculiţă de plastic, o scobitoare sau măcar un şerveţel, ca să poţi evita cumva mâncatul cu mâna şi grăsimea rezultată.

IMG_9889

Atmosfera era plăcută, lumea era veselă, trupa Haiducii cânta pe o scenă de lângă camionul cu cârnaţi. N-am înţeles niciodată de ce multe trupe au impresia că lumea va cânta cu ei melodiile, de opreau sunetul în mijlocul versurilor şi se aşteptau să le audă de la cei prezenţi, de parcă ar fi fost Metallica sau Roxette sau alte formaţii din astea unde cântă şi publicul cu mare plăcere. Când tai o dată sunetul şi publicul nu zice nimic, ai crede că e clar că nu are rost să-l tai de încă 30 de ori, dar unii se prind mai greu. Asta e boală grea şi frecvent întâlnită la formaţiile româneşti.

IMG_9893

Apoi m-am urcat pe un fel de schelă şi am fotografiat de sus Piaţa Constituţiei, sunt deja pe Flickr pozele. Şi am făcut şi filmul pe care îl puteţi vedea mai jos, ca să vă faceţi o idee despre ce se întâmpla acolo.

    1 comentariu

  1. Sper ca peste 4 ani asta sa nu fie singura realizare a lui Oprescu. Altfel …. el o sa fie cel mai mare “carnat” din lume.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus