un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bucurestiul va fi metropola

17 Dec 2008  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Prefectul Capitalei, Ion Tincu, a declarat miercuri, la şedinţa Colegiului Prefectural, că proiectul de lege privind Metropola Bucureşti şi Regimul Juridic al Capitalei, urmează să fie finalizat, acesta stipulând că Bucureştiul va fi ridicat de la rangul de oraş de grad zero la rangul de metropolă, ceea ce va permite dezvoltarea unitară a oraşului, atât din punct de vedere socio-economic, cât şi edilitar.

Staţi aşa. Asta era tot ce împiedica dezvoltarea unitară a oraşului, faptul că nu avea denumirea de metropolă, ci doar pe cea de oraş de grad zero? Îi schimbăm apelativul şi gata, e alt oraş? Nu va mai avea probleme cu traficul? Va fi mai puţin praf? Mai multă verdeaţă? Mai puţin zgomot? Mai multe parcări? Oraş de grad zero cred că face referire la viteza medie de deplasare. Dar asta nu e tot…

Prefectul Tincu arată că, “odată cu introducerea prin acte normative a conceptului de metropolă, “inexistent în acest moment în legislaţia românească, şi ridicarea Capitalei la rang de metropolă, va deveni posibilă”, precum şi dezvoltarea zonei metropolitane adiacente.

Bucureştiul va deveni metropolă, pentru a se putea dezvolta în continuare. Conceptul de metropolă nu era definit până acum şi va fi nou introdus. Prin urmare ce legătură are cu dezvoltarea? Ca oraş zero ce limitări avea, din moment ce încă nu era definită o condiţie mai bună la care să aspire? Știrea via Hotnews.

    1 comentariu

  1. bucuresti o sa devina o metropola si mai jegoasa si mai aglomerata si mai irespirabila;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus