un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Review-uri la Touch HD si Xperia

15 Nov 2008  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Au apărut pe net mai multe review-uri la HTC Touch HD. Opinia generală este că e cel mai bun HTC de până acum, fiind peste Diamond şi Touch Pro. Mi-au plăcut şi fotografiile făcute cu el, camera de 5 MP îşi face treaba bine. O chestie super deşteaptă este că atunci când vrei să faci o fotografie, e suficient să atingi o zonă a ecranului şi camera face focusul acolo. Mi se pare o idee bună şi nu m-ar mira să fie implementată şi în camerele foto normale. Ar însemna să înlocuiască ecranele normale pentru Live View cu unele touchscreen, dar ar merita numai şi pentru a face focusul rapid pe zona aleasă, în loc să te plimbi peste imagine cu taste cursor şi puncte de focalizare. Engadget are linkuri către 4 review-uri diferite.

Am văzut şi un review la Sony-Ericsson Xperia X1, acum că s-a lansat în străinătate, deşi am auzit că se produce destul de greu şi sunt întârzieri la aprovizionare. E pe Gizmodo.

    10 comentarii

  1. Şi pe mine mă interesează unul dintre cele două telefoane, sunt cam fanboy Sony-Ericsson şi parcă aş vrea mai multe opinii despre Xperia. Mai aştept cîteva luni pînă va apărea la noi şi pînă vor apărea mai multe review-uri despre el.

      (Citează)

  2. Si Sony Ericsson G900 si X1 au functie d-asta de touch focus. Eu astept X1, din cate am inteles deja i-au pus “baietii” un panel cu TouchFlo HD.

      (Citează)

  3. Nu stiu ce sa zic de Xperia, am senzatia ca interfata de pe HTC e mult mai buna. De cand am testat acel Toshiba G910 care avea ecran wide mi-am cam pierdut increderea in astfel de afisaje. Sunt prea putine programe gandite sa utilizeze eficient acest format de ecran.

      (Citează)

  4. Nu poti obtine un Tocco (Samsung F480) pentru test? E un “dumbphone” care ma atrage, desi usor gay.

      (Citează)

  5. Dar Touch HD este tot wide, 800×480. Pentru aplicatii care nu se descurca pe wide exista un program care le pacaleste ca rezolutia este 640×480 si apar doua bare negre pe lateral. Parca WVGAFix2 se numeste.

    M-am jucat si eu cu Toshiba si nu mi-a placut, dar am asteptari mai mari de la SE.

      (Citează)

  6. Da, dar are ecranul mai mare si incap mai multe chestii pe latime. Plus ca HTC are interfata aia smechera care are nevoie de spatiu mult pe verticala, asa ca wide-ul ii avantajeaza aici.

    @ipo: m-a sunat CEO-ul Samsung acum ceva vreme, sa ma intrebe daca nu vreau sa testez un Tocco inainte sa-l dea la productie, ca poate nu imi placea si anulau produsul, dar n-am avut timp :P

      (Citează)

  7. Rezolutia este identica pe Touch HD si X1 – deci incap tot atatea chestii la amandoua – doar ca la HTC ecranul este fizic mai mare, are pixelii mai mari. Trebuie sa mai citesc putin, dar am inteles ca merg cele mai multe aplicatii HTC pe X1, inclusiv interfata TouchFlo3D ca unul din cele 9 paneluri.

    E chestie de gusturi, daca Touch HD avea si tastatura cred ca as fi schimbat marca. In schimb X1 nu are accelerometru. Sa vedem si preturile…

      (Citează)

  8. eu mi-am luat X1, il am de o luna. pana acum nu am avut HTC asa ca nu am cu ce sa compar. in schimb pot sa compar cu iphone care pare o gluma proasta pe langa ce ofera X1. Am testat TF3D de la HTC portat pe X1 dar are inca probleme. Astept un release mai nou. oricum un telefon bun pe care poti sa vezi mai bine filme decat la televizor, cu gps incorporat (vine doar cu google maps), cu wifi, cu hsdpa 7.2 mbps, radio, etc. camera foto e din pacate doar de 3.2 MP. Pacat ca are WiMo pe el… Ma obisnuisem deja cu Symbian :-)

      (Citează)

  9. Cred ca ai fi fost la fel de fericit si cu un Touch HD, desi asta abia acum s-a lansat. HTC face modele bune, si Xperia tot de ei este facut pentru Sony, care nu au lucrat decat la interfata aia asemanatoare cu XMB-ul. M-am mirat de la inceput ca au trecut la WinMo si ca n-au mers pe memorie Memory Stick, daca tot e formatul lor. Cred ca aici se simte influenta HTC-ului. Daca vrei mai multe detalii despre HTC Diamond, cauta in blog si am scris candva si un review maricel postat pe eMag. iPhone-ul oricum e in categoria “shiny toys” pe langa oricare din aceste modele.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus