un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Parcul si palatul din Edinburgh

20 Oct 2008  ·

GÂNDURI, TURISM  ·

2 comentarii

IMG_3626

OK, eram tot în Edinburgh şi vă spuneam că oraşul are două părţi, cea veche unde se afla fortăreaţa şi strada principală Royal Mile, şi partea mai modernă, cu Princess Street şi o grămadă de galerii şi monumente şi alte magazine interesante. Între cele două părţi este parcul de mai jos. Are o fântână destul de interesantă, un teatru în aer liber, o căsuţă şi multe aranjamente florale. Un pic bizar este un bolovan pe care stă scris că a fost dat de norvegieni în semn de recunoştinţă pentru scoţienii care au luptat în războiul mondial pentru a elibera Norvegia de nazişti. Ăştia au murit în Norvegia şi ei nu au găsit alt monument mai bun să le dea decât un bolovan? Deşi după ce am văzut Stone of Scorne încep să cred că scoţienii au o afinitate pentru bolovani.
Mai multe fotografii şi câteva cuvinte despre Holyrood Palace spre sfârşitul postului.

IMG_3588

IMG_3590

În capătul străzii Royal Mile se afla palatul Holyrood, reşedinţa scoţiană a regelui sau a reginei. E un palat drăguţ care se vizitează şi în interior, pentru vreo 9 lire. Cam mult pentru ce oferă, dar dacă tot eram acolo am zis să-l văd. Se trece prin câteva camere utilizate de regină, o sală de banchet cu multe portrete, apartamentele reginei Mary Queen of Scots şi ghidul audio povesteşte intrigile ce au inconjurat-o şi nişte crime de gelozie, din câte ţin minte. În spatele palatului este o capelă foarte veche, acum o ruină (cred că dacă plouă şi e ceaţă te simţi că în filmele de groază) şi acolo se spune că era păstrată o bucată din crucea pe care a fost răstignit Iisus. “Rood” era cuvântul pentru cruce, şi deci Holyrood = Sfânta Cruce. A ars de mult capela şi nu mai ştie nimeni ce era cu adevărat în ea.

Când am plecat din Edinburgh am fost întâi să vizitam o distilerie de whisky, a fost chiar interesantă experienţa, spun mai încolo mai multe. Alte posturi despre excursie găsiţi în tag-ul Anglia.

    2 comentarii

  1. Frumoase poze, frumos oras :) Te invidiez ca ai apucat sa vezi mai mult din el, eu am fost pe fuga si nu stiu daca mai ajung a doua oara, of. Casuta aia pare din povesti.

      (Citează)

  2. Priveste lucrurile pozitiv: liniile aeriene si cursele sunt tot mai multe si mai ieftine, salariile noastre mai mari, calatoriile sunt din ce in ce mai posibile. Daca ti-a placut Edinburgh, cu siguranta vei putea ajunge a doua acolo, e mai usor pe fiecare an ce trece.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus