un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Edinburgh, cel mai frumos oras

2 Oct 2008  ·

GÂNDURI, TURISM  ·

1 comentariu

Despre capitala Scoţiei nu am foarte multe de spus, vă invit să vă uitaţi la fotografii. Părerea mea este că e unul din cele mai frumoase oraşe din lume şi neapărat trebuie să fie a doua destinaţie din Marea Britanie, după Londra. Am arătat săptămâna trecută castelul din Edinburgh, de sus de pe deal. De la acest castel porneşte în jos o stradă numită Royal Mile, deoarece are o milă lungime. De-a lungul ei sunt tot felul de magazine cu suveniruri, restaurante din toată lumea, una sau două catedrale şi o intersecţie numită The Wall, după locul în care altădată erau zidurile oraşului. În capăt se găseşte Palatul Holyrood, reşedinţa scoţiană a reginei, iar în faţa sa este Parlamentul Scoţian. O zonă foarte frumoasă pe ansamblu.

Toate acestea sunt despărţite de cealaltă jumătate a oraşului printr-o vale în care se află un parc şi apoi nişte galerii de artă. În cealaltă parte a oraşului strada principală se numeşte Princess Street, şi din nou sunt restaurante şi magazine, plus diverse monumente. Sunt multe de văzut dar distanţele sunt mici, Edinburgh este genul de oraş care poate fi văzut foarte lejer pe jos, ca pieton. Din Princess Street se mai fac tot felul de străzi cu diverse obiective interesante. Eu am stat la un Holiday Inn destul de aproape pe centru, un hotel excelent din punct de vedere al camerei şi al amplasării, vizavi era un Food Court cu restaurante diverse şi încă vreo două mall-uri cu magazine. Făceam 5 minute pe jos până pe zona principală din Princess Street.


Created with Admarket’s flickrSLiDR.

Alte posturi despre excursie sunt în tag-ul Anglia, iar setul de fotografii Edinburgh e pe Flickr.

    1 comentariu

  1. sunt fascinat ma la sat fara cuvinte

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus