un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Opriti hotul

12 Oct 2008  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Mi-am luat de curând nişte blugi din Metro. Ieri într-un tur prin mall-ul din Băneasa am declanşat 80% din sistemele antifurt plasate la intrarea în magazine, acele porţi verticale ce reacţionează la anumite etichete anti-furt plasate în sau pe produse. După un scurt proces de eliminare a variantelor posibile (am trecut prin ele cu geantă, fără geantă, cu un picior înainte, cu celălalt picior înainte; păcat că n-am avut o targă la dispoziţie ca să trec la orizontală printre porţi) reiese că undeva pe blugi am un mic tag antifurt. Aşa că acum stau şi îi controlez centimetru cu centimetru pe toate părţile, că m-am săturat să se uite bizar la mine lumea la intrarea şi la ieşirea din magazine. Până acum nu am găsit nimic.

O cercetare criminalistică mai târziu: căutam benzi magnetice subţiri, întorceam buzunarele pe dos, dar de fapt era ditamai pătratul de vreo 4×4 cm cusut de material şi scria mare pe el Please Remove, pe interior lângă buzunar. Înăuntru avea chestia de jos, par a fi 9-10 spire lipite de un autocolant. Ca să vedeţi ce alt monstru purtam în pantaloni! Sper să nu mai fie şi altele.

Eticheta antifurt

    10 comentarii

  1. Zi adevarul.. ai furat blugii din mall si i`ai luat repede pe tine in baie :)) Fii mai atent, azi maine te vedem la stiri ca te`ai batut ‘badigarzii’

      (Citează)

  2. vezi ca unele perechi de blugi au in eticheta chestia aia antifurt. incearca sa tai eticheta ;)

      (Citează)

  3. Mai, eu stiu ca au in tiv (sau cum ii zice) :)

      (Citează)

  4. Am patit si eu de curind o chestie asemanatoare, mi-am luat niste pantaloni din Sell-Gros, la iesirea din magazin portile au inceput sa urle, nenea care tocmai imi pusese stampila de control pe factura m-a intrebat daca sunt sigur ca nu mai am „agrafa” de protectie pe pantaloni. Eu i-am spus ca am vazut cum tipa de la casa a scos „agrafa”, el a zis ok daca sunteti sigur puteti sa treceti. :)

    A doua zi m-am dus sa-mi iau un suc si alte prostii de la Mega Image-ul din Tineretului, la intrarea in magazin portile au inceput sa tipe, nimeni nu m-a intrebat nimic asa ca m-am dus sa-mi fac cumparaturile. Am terminat totul, m-am dus la casa, am platit si cind sa ies iar a pornit alarma. Tipul de la paza s-a uitat pe bon, a controlat ce aveam in punga, a aruncat un ochi aspra minecilor de la tricou (probabil e loc de ascundere pentru cei ce dau cu jula) si mi-a spus sa las punga si sa trec din nou printre porti, portile au inceput din nou sa urle, aia din Mega Image se uitau la mine ca la urs. A mai aparut un tip de la paza (cam dubios probabil fusese si de partea cealalta si stia modul de operare :) ) care m-a intrebat daca nu mi-am cumparat lucruri din strainatate, i-am spus ca nu si m-au lasat sa plec. :)

    Cind am ajuns acasa mi-am dat jos pantalonii si m-am pus pe cautat benzi magnetice sau ce dracu or fi, am gasit una in tivul de la slit si inca una sub eticheta producatorului pantalonilor (eticheta mare ce se afla deasupra buzunarelor de la spate).

    Ideea e ca aia de la sell-gros sunt niste idioti, ar trebui sa le spuna celor de la casa sau celor de la poarta de iesire sa scoata draciile alea iar cei de la Mega Image niste nesimtiti, era f clar ca nu sutisem nimic si totusi m-au facut sa-mi pierd minute bune la iesirea din magazin, ca sa nu mai vorbim de sentimentul aiurea cind zeci de oameni se uita la tine ca la un infractor periculos…

      (Citează)

  5. cauta, de obicei pun niste benzi magnetice f subtiri, 1-2mm in tivuri si alte locuri ascunse.

      (Citează)

  6. Am gasit un element antifurt si am updatat postul. Sper sa nu mai fie si altele.

    Oricum, este aiurea ca magazinele nu te informeaza si nu le scot la casa.

      (Citează)

  7. :)) Daca te prindeau cu monstrul ala la MegaImage nu-ti mai dadeau drumul. Controalele astea ar trebui sa fie mai retrase, e nesimtire din partea magazinului, sa pui omul care si-a facut cumparaturile la tine, sa se invirta printre portile „antifurt”, asta in timp ce ceilalti cumparatori urmaresc tot spectacolul.
    Probail ca nu conteaza dar eu nu mai calc prin obositul lor de magazin si-mi pare rau ca am fost prea calm si nu le-am batut obrazul…
    Romania, tara hotilor in care se duc la mititica cei care au furat o sticla de apa minerala si in care sunt controlati cei care au „benzi magnetice antifurt” pe produse achizitionate din alte magazine.

      (Citează)

  8. am patit si eu la fel cu un trening luat din Selgros….pe unde mergeam piuia peste tot , era de la pantaloni , pe culoarul siretului era indesata o banda din aia de metal subtirica (ca alea pt Cd-uri), abia dupa 6 luni am gasit-o :))

      (Citează)

  9. am patit si eu asta iarna trecuta in Brasov cu un costum de schi luat din Bucuresti :)

      (Citează)

  10. lucrez la un magazin de incaltaminte..si in cutii sau chiar in papuci sunt lipiti monstruleti din aia..dar in momentul in care aduci produsul la casa si il pui intr-un anumit loc, se aude un bip scurt si se dezactiveaza..si nici nu e nevoie sa-l scoti..de obicei trebuie sa te intorci la magazinul de unde ai luat produsul ca sa poata fi dezactivat..oricum..la magazinul unde lucrez mai ajutam persoanele patite si dezactivam geci, genti si tot felul de chestii..inca n-am avut pe nimeni sa punem cu fundul pe casa sa dezactivam pantalonii..dar nu-i exclus..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus