un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

ABN Amro se transforma

13 Oct 2008  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Văzui la televizor o reclamă potrivit căreia banca ABN Amro a fost cumpărată de RBS, Royal Bank of Scotland, ditamai banca în Marea Britanie şi sponsor în Formula 1. Site-ul oficial deja redirectează spre RBS dar momentan nu e gata pagina, iar pe Google la o căutare după ABN Amro găsesc mesajul “ABN AMRO a fost achiziţionată de un consorţiu format din trei bănci – Fortis, RBS şi Santander”.

Nu ştiu de ce am senzaţia că aceasta integrare nu a venit la momentul cel mai potrivit. Fortis a fost printre primele bănci din Europa ce s-a declarat cu probleme în urma căderii economiei şi a băncilor americane, acum câteva săptămâni, iar belgienii şi olandezii au anunţat că vor îi vor sprijini cu bani. RBS-ul la fel, iar recent guvernul britanic a anunţat că le va da bani pentru a nu avea probleme financiare, în schimbul unor acţiuni şi a posibilităţii de a controla într-o oarecare măsură strategia băncii. Despre Santander ştiu numai de bine, e cea mai mare bancă spaniolă dacă nu mă înşel, dar oricum, 2 din 3 din cei ce iau ABN-ul sunt pe lista de sperietori.

    1 comentariu

  1. De fapt RBS si Fortis au avut probleme de lichiditate tocmai datorita achizitionari ABN-AMRO din toamna anului trecut. Santander a avut o expunere minora si asta este motivul pentru care inca nu a avut probleme de lichiditate.

    In urma tranzactiei filiala din .ro a ABN a revenit RBS care a decis sa amane re-brandingul pana la sfarsitul anului acesta pentru a realiza o adaptare si integrare a operatiunilor locale ABN cu cele ale banci mama. Problema cea mare cu asteptarea este ca intre timp RBS a fost semi-nationalizata prin obtinerea de catre guvernul britanic al dreptului de control asupra 60% din actiuni in schimbul unui imprumut de ~50 miliarde de lire ;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus