un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Browserul Google se lanseaza azi

2 Sep 2008  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Când am citit ieri anunÅ£ul despre faptul că Google lucrează la un browser, nu am dat foarte mare atenÅ£ie. Nu prea mă interesează subiectul. Sunt cam sătul de iniÅ£iativele Google ÅŸi de faptul că au o grămadă de software ÅŸi servicii în “beta”, lucrează la o mie de chestii în paralel ÅŸi nu par a le termina niciodată. TotuÅŸi, astăzi citind mai cu atenÅ£ie pe All Things Digital, am văzut că Google Chrome se va lansa astăzi. ÃŽncă nu a apărut, probabil cândva la noapte va fi debutul, dar versiunea Beta apare de acum ÅŸi va fi disponibilă pentru download liber. De încercat îl voi încerca. Până e de downloadat, puteÅ£i vedea screenshot-uri pe TechCrunch.

Din prezentare însă nu prea mă impresionează. Discuţia despre browsere web este, la fel ca la fotbal şi politică, mereu generatoare de scandal. Chrome nu mi s-a părut că vine cu ceva nou: va aşeza altfel tab-urile pe ecran, va încerca o gestionare mai bună a memoriei, va căuta atât în adrese cât şi în favorites atunci când scrii un cuvânt în address bar. Ce îl face mai special decât Firefox 3, care până acum se mişcă excelent? Ce are în plus chiar şi faţă de IE? Doar numele de Google? Asta nu e suficient pentru a câştiga piaţa. Mai rău e că Google spune că va scoate acest browser deoarece se simt ameninţaţi de iniţiativa IE de a integra modul de browsing privat, prin care nu se va putea vedea ce face utilizatorul şi pe ce site-uri stă. Google are interes să-şi afişeze reclamele lor în cât mai multe site-uri şi să interzică programele de genul AdBlock, prin urmare e de aşteptat ca browserul lor să nu permită astfel de manevre.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus