un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: X-Files 2

31 Aug 2008  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

X-Files: I Want to Believe ar fi fost un film plăcut dacă n-ar fi vrut să facă parte din universul Dosarelor X. Are o parte bună, cea de film poliţist în care agenţii FBI cercetează câteva răpiri ce îi duc la trafic de organe şi experimente. Primesc ajutor de la un tip ce susţine că are puteri paranormale şi neştiind dacă să-l creadă sau nu, apelează la ajutorul lui Mulder, care avea experienţă mai mare, deşi acum nu mai făcea parte din FBI. Partea aceasta e chiar interesantă şi pe cont propriu ar fi putut fi un film poliţist de succes.

Există şi un plan paralel al filmului, cel în care Scully, acum doctor la un spital, încearcă să salveze printr-o operaţie periculoasă un băieţel aflat pe moarte. Ea se luptă cu şefii spitalului, cu părinţii care nu au încredere în metodele propuse de ea şi cu propriile gânduri despre moralitatea supunerii pacientului la chinuri suplimentare pentru a încerca să îl salveze. Nu are nici o legătură cu cazul FBI-ului şi pare plasat de pomană în film, deoarece privitorilor nu le pasă. Mai bine eliminau toate aceste scene şi alocau mai mult timp cercetărilor lui Mulder.

De ce se cheamă şi X-Files? Păi pentru că personajele centrale sunt Mulder şi Scully (care trăiau împreună, vorbeau despre un copil, dar îşi spuneau unul altuia tot pe numele de familie). Şi pentru că tipul care ajută FBI-ul avea viziuni despre unde sunt ascunse cadavrele, iar agenţii nu ştiau dacă să-l creadă sau nu. Şi cam atât. Fără extratereştri, fără alte chestii fantastice. Ca să mulţumească şi fanii seriei, unele aspecte sunt “misterioase”, de exemplu Scully îl salvează pe Mulder pentru că vede scris undeva un citat pe care i-l spusese omul cu viziunile, deşi la fel de credibil scenariul ar fi putut spune că a găsit maşina pe care o căutau.

Pe scurt, un film poliţist cu un scenariu interesant, dar tras în jos tocmai de faptul că s-a dorit să facă parte din Dosarele X. Când am scris despre el înainte de lansare şi am avansat ideea că nu va avea mare succes la box-office, am fost contrazis de un cititor. M-am uitat acum pe Box Office Mojo şi filmul a avut încasări de 20 de milioane USD în SUA şi 10 milioane în restul lumii, adică exact cât a costat să se filmeze. Foarte slab. I told you so!

    1 comentariu

  1. Seria “Dosarele X” a avut succes tocmai datorita acelui mister tipic in care se invaluie paranormalul. Cei care au facut X Files 2 au stiut asta si au incercat sa o integreze in film. Parerea mea e ca n`au reusit. Filmul e mediocru inspre bunicel, dar cu mult sub asteptari. Pacat..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus