un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Concluziile olimpiadei

24 Aug 2008  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

S-a terminat şi olimpiada. Frumos spectacolul, bună organizarea, aveau dreptate cei care ziceau că va fi greu de depăşit ediţia chinezească în viitor. Mă bucur că, în condiţiile disponibile în România, tot am fost în stare să luăm 4 medalii de aur şi încă 4 de argint şi bronz. De observat că dintre acestea doar una din medaliile de bronz a fost câştigată de un bărbat, restul de 7 medalii fiind luate de femei.

Ce am reţinut însă din această olimpiadă? Performanţa incredibilă a lui Usain Bolt, câştigător cu record mondial la 100m (şi în ce manieră acolo), 200m şi ştafetă. Cel mai rapid om de pe planetă este mult peste ceilalţi cu care a concurat. L-am reţinut pe Michael Phelps, câştigător a 8 medalii de aur (de două ori mai multe decât a luat toată România şi un sfert din toate medaliile de aur ale SUA), pe Isibayeva la săritura cu prăjită (lupta ei fiind bine povestita pe CNN).

Mi se pare aiurea mentalitatea lui Tadici, antrenorul echipei de handbal feminim. Acuzat că deşi are atâtea jucătoare de valoare în echipă, nu a obţinut decât un loc 7, iar România nu a câştigat niciodată un turneu important, declaraţia lui a fost “mai bine nu mai calificăm deloc echipa la olimpiadă”. Cum să zici aşa ceva? N-ai obţinut performanţă, te mai atacă şi propriile jucătoare acum, asta e… îţi dai demisia şi îi urezi noroc mai bun altuia. Nu e că rămâne pe drumuri şi n-ar mai avea ce să antreneze. E o declaraţie urâtă asta la modul “mai bine nu aveaţi nimic”.

Acum că s-a terminat însă, parcă aş fi şi eu de părere că unele sporturi trebuie scoase din programul olimpic. Parcă sunt prea multe tipuri de sărituri în apă, de la trambuline de diverse înălţimi, sincron sau nu, de la platformă, etc. M-am uitat azi la finala la polo şi mi s-a părut plictisitoare rău. Sunt destule sporturi cu mingea, cel din apă pare cam forţat şi împotriva fizicului uman. Şi la alergări, deşi atletismul l-am urmărit mereu cu plăcere, te pierzi în atâtea curse de 100, 200, 400, 800, 1500 şi toate celelalte distanţe. Ar putea băga alte sporturi mai interesante în loc.

    3 comentarii

  1. andronache tuzluc

    25/08/2008 la 3:18 PM

    cine a castigat olimpiada la polo?

      (Citează)

  2. Ungaria, era 11-9 impotriva americanilor cand am renuntat sa ma mai uit.

      (Citează)

  3. Eu nu inteleg de ce Karate Traditional nu este un sport olimpic.
    E mult mai interesant decat Judo.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus