un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Retele wireless in Tineretului

23 Jun 2008  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Scriam zilele trecute despre securitatea reţelelor wireless. Pornind de la această idee, am instalat WiFiFoFum (un scanner de reţele wireless cu salvarea coordonatelor GPS) şi am dat o tură prin cartierul Tineretului. Traseul nu a fost nici pe departe exhaustiv, pentru că după un timp m-am săturat de mers pe străduţe şi coclauri (am fost prin nişte locuri pe unde n-am mai intrat de ani de zile, nici nu mai ştiam bine pe unde se iese), şi ce am găsit am salvat într-un fişier .KML ce poate fi deschis cu Google Earth. Că atunci când am salvat în format de Google Earth traseul avionului cu care zburam.

În total am găsit 417 reţele. Estimez că sunt măcar încă atâtea al căror semnal nu l-am detectat eu din stradă, nu funcţionau atunci, erau pe alte străzi, etc… Cu verde sunt reţelele neprotejate. Nici poziţia nu este foarte precisă, deoarece se înregistrează cea în care a detectat pentru prima oară o anume reţea, nu locul în care semnalul a fost maxim. Dacă stă cineva prin Tineretului şi are wireless, să vadă dacă nu se găseşte pe harta de mai jos. Click pe fiecare reţea pt diverse detalii. Ar fi mişto să avem una cu tot Bucureştiul, măcar cu hotspoturi gratuite.

WiFiTineretului.kml – 160 kB (click dreapta şi save)

  4 comentarii

 1. poate dai si prin militari de la armata la pacii un tur:))

    (Citează)

 2. Da, si in 3 ani termin de mers pe toate stradutele :P

    (Citează)

 3. n-ar fi exclus:))

    (Citează)

 4. I’ll do it!

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus