un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pasarela prabusita pe DN1

25 Jun 2008  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Încă o lucrare bine făcută în România: o basculantă cu bena ridicată a agăţat o pasarelă pietonală pe DN1 la Tâncăbești şi aceasta s-a prăbuşit peste o altă maşină. Până acum sunt deja un mort şi doi răniţi, spune Realitatea. Desigur că şoferul camionului este vinovat pt că a ridicat bena sau avea defecțiuni, dar să privim şi din cealaltă parte: acea pasarelă trebuia să reziste şi dacă dă un avion peste ea. Pe un drum naţional astfel de infrastructură trebuie să fie rezistenta şi la accidente sau la orice alt tip de impact. Mie mi se pare o minune că nu a ieșit un accident în lanț cu mai multe victime.

Tot pe DN1 un coleg a făcut recent accident aproape de Bărcănești. Mergea cam cu 90, complet legal în afara localităţii, dar în faţa lui erau oprite, pe banda 2, vreo 4 maşini fără nici o semnalizare (poziţie, frâna apăsată, avaria pornită, etc). Şi-a dat seama că sunt opriţi doar când a fost aproape de ei, a frânat maxim dar distanța n-a fost suficientă, a intrat în fundul unuia din cei opriți şi a îndoit botul maşinii. Întrebaţi de ce staţionau pe banda 2 pe un drum european, respectivii nu au putut să zică un motiv bun. Pur şi simplu primul s-a oprit şi au oprit şi ei, crezând că e vreo coloană sau ceva blocat în faţă. Culmea e că Poliţia l-a găsit vinovat tot pe colegul meu, deoarece nu a menţinut o distanţă care să îi permită să oprească în siguranţă, ceea ce mi se pare foarte aiurea. Teoretic distanţă a fost foarte mare, dar când mergi cu viteză şi în linie dreaptă e greu să apreciezi cât de repede merge cel din faţa ta sau dacă nu cumva e oprit. Iar Poliţia nu i-a sancţionat deloc pe cei care staţionau pe banda 2 a unui drum principal, fără semnalizare sau motiv.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus