un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cu alegerile ce s-a mai intamplat?

5 Jun 2008  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Mă uit pe principalele site-uri de ştiri după rezultatele finale ale votului de duminică. Luni era în toi numărătoarea, şi la cât de mică a fost prezenţa la vot, s-a terminat de atunci. Dar rezultate finale, scrise în clar, nu am văzut pe nicăieri. Doar că s-au anulat nişte alegeri, apoi a venit ştirea cu depunctarea Stelei, şi acum nimic. Oricum, să zicem că diferenţa finală a fost de jumătate de procent în favoarea lui Oprescu. Nu pot paria pe cine va ieşi în turul 2, deoarece ambii candidaţi au şanse la fel de mari. Voturile PSD-ului se vor duce la Oprescu în mod sigur. Voturile PNL-ului e foarte posibil să meargă la Blaga, deoarece programul său este foarte asemănător cu al lui Orban. PIN, PC, PNG şi PRM au prea puţine voturi pentru a conta la calcul, şi probabil se vor împărţi uniform între cei doi candidaţi. E foarte posibil ca şi în turul doi să nu ştim cine iese primar decât după numărarea voturilor, exit-poll-urile dovedindu-se inutile iar diferenţa oricum va fi atât de mică (acum a fost de 3000 de voturi) încât vor trebui numărate toate pt a şti cu certitudine ceva.

În altă ordine de idei, mă uit la tot felul de acuze împotriva lui Oprescu şi împotriva PSD-ului, făcute de Boc, Băsescu şi alţii ce se împotrivesc PSD-ului. Că a fost implicat în mineriadele de acum 17 ani. Că Iliescu a făcut şi a dres. Că Mitrea a luat şpaga, etc, etc. Oare cât o vor mai ţine cu astea? Au trecut cel puţin 10 ani de la toate aceste scandaluri, ceva mai nou nu e? Iar dacă PD-ul şi PNL-ul sunt la putere de atâta vreme, de ce n-au făcut nimic concret împotriva celor pe care îi acuză? Năstase e la închisoare? Nu. A fost condamnat vreodată cineva în România pt corupţie? Nu. S-a demonstrat vreo şpagă? Nu. Iliescu a păţit ceva? Nu. Vorbe goale, fapte zero.

Astăzi am găsit agăţată de uşa apartamentului o copie după un articol din Cotidianul scris împotriva lui Cristian Popescu Piedone, candidatul PC care va fi în turul doi la Sectorul 4 şi care a avut cel mai mare procent în turul 1. Împotriva lui va fi Radu Silaghi, de la PD-L, şi deci e logic să presupun că de la el vine acest atac împotriva lui Piedone. Aşa că în mod clar nu-l voi vota pe Silaghi. Dacă asta e tot ce are, atacuri împotriva celuilalt candidat, în loc să arate de ce este chiar el mai potrivit pentru a fi primar, nu va avea votul meu. Nu-mi poate spune ce va face pentru sectorul meu, dar îmi spune în ce scandal a fost implicat contracandidatul său. E un gest urât şi lipsit de etică şi nu vreau aşa ceva la un viitor primar. La fel cum nu i-am votat nici pe cei care şi-au făcut campanie prin maşini cu megafoane care le urlau reclamele. Dacă mă deranjezi dinainte de a fi primar, de ce ţi-aş da votul meu?

    3 comentarii

  1. numa’ io nu pot scapa de Vanghelie ….

      (Citează)

  2. Eu nu cred nimic din mizeriile spuse in campanie.
    Foarte buna insemnarea ta.

      (Citează)

  3. vanghelie e fara numar urmatorii 4 ani poate din 2012 sa se plictiseasca sau sa se intample ceva

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus