un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Prunariu si extraterestrii

16 May 2008  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Într-o oarecare măsură sunt pasionat şi de astronomie, studiul galaxiei şi al cosmosului şi diversele fenomene şi descoperiri în acest domeniu. Bănuiesc că vine ca o consecinţă a faptului că îmi place şi fizica şi mi-au plăcut şi o grămadă de romane din aşa numita categorie Hard Science-Fiction, în care legile fizicii sunt riguros respectate şi utilizate în acţiunea SF.

Acestea fiind spuse, ajungem la Dumitru Prunariu. Singurul român care a zburat în spaţiu, cu o rachetă rusească în 1981, şi a stat acolo 8 zile. Felicitări lui, deşi s-a întâmplat într-o perioadă în care URSS-ul mai întindea câte o bucată din ce aveau ei şi celorlalte ţări din blocul comunist, ca să nu îi credem egoişti, cu siguranţă şi Dumitru Prunariu a avut meritul său, aptitudinile fizice şi intelectuale şi şi-a dus cu bine la sfârşit misiunea.

Dar de la o vreme bate câmpii la televizor. L-am văzut în mai multe seri, pe diverse posturi TV, vorbind despre existenţa extratereştrilor, despre vizita lor pe Pământ şi despre cum diverse guverne îi ascund pentru propriile lor interese. Întreaga teorie a conspiraţiei. De unde până unde? Doar pt că acum 27 de ani ai fost în spaţiu ai dreptul să spui astfel de prostii infantile? Chit că ar putea fi adevărate şi unii le cred, sunt genul de afirmaţii rezervate ziarelor tip “l-am văzut pe Elvis” şi lui Dan Diaconescu, nu unui om serios care până una alta ar trebui să ne reprezinte cu onoare ca fiind singurul român care a zburat în spaţiu până acum. E un articol pe tema asta în Gardianul (în care Prunariu ştie şi ce conspiraţii au mai fost în Războiul Rece, şi ce radare pot detecta OZN-urile, printre altele), au fost emisiuni pe la B1 TV şi Naţional TV şi poate şi altele. Mi se par penibile, genul de discuţii rezervate pentru 3 burtoşi ce beau o bere la taverna satului şi sunt convinşi că ei ştiu adevărul suprem. Spre deosebire de ei, Prunariu face aceste afirmaţii şi acuză diverse ţări că şi-o trag cu extratereştrii din postura de fost director al Agenţiei Spaţiale Române, de actual director al Oficiului Român pentru Ştiinţă şi Tehnologie şi de general cu două stele.

    5 comentarii

  1. Cu exprimarea mea de lemn nu am reusit sa punctez asa bine cum ai facut-o tu. am scris despre cam acelasi lucru pe 14.

      (Citează)

  2. Subiectul asta cu extraterestrii este la moda acum, dupa niste afirmatii ale Vaticanului. Si daca nu “fost director al Agenţiei Spaţiale Române, de actual director al Oficiului Român pentru Ştiinţă şi Tehnologie” atunci cine sa vorbeasca?
    Cristoiu? Tuca? Sau poate dl. inginer CTP? Eu cred ca Prunariu este unul dintre putinii in masura sa spuna ceva, unul dintre putinii care chiar stiu!
    Si., de asemenea, eu nu l-am vazut pe Prunariu urland la luna despre ET, ci am vazut o mana de televiziuni disecand o stire/fenomen si pe Prunariu invitatul lor.

      (Citează)

  3. Pai nu cred ca ai vazut emisiunile de dinainte de anuntul Vaticanului. Era Prunariu pe la diverse emisiuni si zicea ca exista extraterestri si ca sunt ascunsi de americani si din astea. Nu ma astept la asa afirmatii de la un oficial. Astfel de chestii se taxeaza oriunde, sunt subiecte de tabloide si revista fenomenelor paranormale.

    Aia cu Vaticanul a aparut mai tarziu si a fost si prost interpretata. Au zis si oamenii ca nu exclud ca pe alta planete sa fi aparut viata inteligenta. Nimeni nu exclude asta, e o posibilitate normala a evolutiei. La noi stirea a aparut ca “Vaticanul recunoaste ca exista extraterestrii”

      (Citează)

  4. Poate ma-nsel eu dar toata povestea asta cu ET are doar vreo 5-7 zile de “istorie”. Si stirea de la care s-a pornit chiar asta zicea, pentru prima oara un oficial de la Vatican “recunoaste” extraterestrii.
    Pan-acuma evolutia s-a terminat, punct, odata cu crearea omului.

    Si sa-nteleg ca te deranjeaza de fapt, ca Prunariu nu scoate cartile pe masa si n-arata dovezi palpabile demne de MIB? :)

      (Citează)

  5. culturacimpanzeilor

    01/06/2008 la 9:12 AM

    Chiar stie mai mult decit lasa sa vada. Astronautii formeaza o casta aparte. La o sueta, isi mai impartasesc din intimplari. Dar cine nu are ochi sa vada…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus