un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Oprescu vs Blaga

22 May 2008  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

M-am uitat la Naşul unde erau invitaţi Oprescu şi Blaga. Formatul emisiunii, o discuţie liberă, părea interesant. Cele de pe alte televiziuni, unde se strâng toţi candidaţii şi se cronometrează şi se ceartă că unul mai are 38 de secunde şi altul doar 23 şi se înjură toţi, par mai degrabă un “Te pui cu blondele” decât o emisiune din care să-ţi dai seama cu cine ai putea vota.

Emisiunea de pe B1TV s-a cam dovedit a fi un mare fiasco, Oprescu şi Blaga au folosit 80% din timp pentru a se înţepa subtil şi pentru a aminti de ce au făcut sau n-au făcut partidele pe care le-au reprezentat şi a cui vină este situaţia actuală a oraşului. În loc să zică ce vor ei să facă şi de ce ar fi unul mai bun decât celălalt,  s-au certat între ei pe subiecte triviale şi pe ce erau părinţii fiecăruia şi unde s-au născut şi dacă au fost copii de bani gata şi din astea.

Un singur lucru m-a speriat: Oprescu chiar vorbea serios când propunea o autostradă suspendată peste Bucureşti, de la nord la sud, pe o distanţă de 25 de km. Vrea să o facă prin strada Mihăileanu, cu puţine demolări, şi să tragă stâlpi şi sosea undeva pe la înălţimea etajului trei. Cum să propui aşa ceva? Aia e problema la noi, lipseşte o autostradă suspendată, “zburătoare” cum îi zicea la mişto Blaga. Oraşul arde şi baba se piaptănă. Iar Oprescu vrea să facă o autostradă fără ieşiri, pe care să se meargă rapid de la un capăt la celălalt al oraşului. Cine naiba vrea să meargă de la Ploieşti spre Măgurele sau ce e în sud? Toată lumea vine în oraş, nu îl traversează ca să meargă mai departe, că nu are unde. Tot proiectul e ceva SF iar Oprescu pe ăsta îl bagă în faţă. După această emisiune am rămas cu o părere mult mai bună decât aveam despre Blaga. Pare logic, bine informat, bun la discuţie, bun diplomat, ştie să se exprime clar şi concis. A venit cu nişte idei mai normale, chiar bune. Chit că nu s-ar realiza niciodată, măcar erau idei bune, nu autostrăzi pe deasupra, de parcă am fi în Gotham City. Oprescu le combătea doar zicând “mai multe proiecte de dat mafiei constructorilor, pe bani publici”, de parcă autostrada lui suspendată s-ar construi singură, nu tot de firmele alea mafiote.

    3 comentarii

  1. Bai Radu, sunt cu totul de acord cu ce zici tu ca e cam idiot Oprescu, dar o singura chestie ai gresit aici: gresit, una din cele mai mari probleme pe care le are Bucurestiul este ca nu poate sa fie ocolit eficient… deci chestia ca toata lumea vine doar in Bucuresti si ca nu are unde sa se duca e cam trasa de par… a, si inca o chestie: nu e Magurele pe-acolo, Magurele e in alta parte, prin sud se iese inspre Giurgiu, Alexandria… iti spun eu, e foarte multa lume care tranziteaza Bucuresti-ul… dar pentru asta trebuie o sosea de centura fara opriri din astea idioate la cedeaza trecerea, cum e acum… trebuie un fel de autostrada care sa inconjoare Bucuresti-ul, ca in Paris…

      (Citează)

  2. Ai dreptate, spre Giurgiu se iese. Totusi, axa principala de traversare este Est-Vest, de la Pitesti spre Constanta, sa zicem. Dinspre DN1 cei mai multi se opresc in Bucuresti. Oricum, sunt de acord, o sosea de centura ar rezolva eficient aceasta problema. In Madrid facusera tuneluri pe sub oras.

    E un editorial si pe Hotnews astazi, aici, scris binisor. Ca si mie, autoarei i s-a parut, pe buna dreptate, ca Oprescu are numai proiecte SF si habar nu are legile si drepturile cetatenilor. Zicea ca nu vor fi probleme cu exproprierile, ca nu este obligat sa asculte de consiliu, ca va face el ce trebuie si ce e moral bine, fara sa se gandeasca la legi si contracte si balamucul ce va urma.

      (Citează)

  3. Pai parca prin 2004 , cand a mai candidat la primarie, isi facuse port drapel electoral din extinderea Bucurestiului si “anexarea” unor zone limitrofe, inclusiv Snagovul. Pe atunci Base l-a combatut sanatos si si-a luat-o in barba Oprescu.
    Traversarea Bucurestiului, pe orice axa, trebuie sa se faca doar pe soseaua de centura. O astfel de autostrada nu ar aduce nimic bun pentru oras. Doar poluare masiva, noi santiere, iar problema traficul bucurestean nu se rezolva.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus