un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cine candideaza la sectorul 4?

8 May 2008  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Au apărut prin oraş bannere şi afişe, pe la televizor e în floare campania electorală. Am zis să găsesc şi eu o listă cu toţi cei care candidează în sectorul 4, că eram curios cine sunt şi cu ce se ocupă şi de ce vor să-i votez. Mult mai dificil decât m-am aşteptat.

O căutare pe net după “candidaţi primărie sectorul 4” nu aduce pe prima pagină de rezultate decât ştiri despre fiecare om în parte. Unele ştiri sunt vechi şi nu se poate şti dacă acea persoană chiar candidează acum. Prin urmare, inutil. Pe a doua pagină e un link către site-ul alegeri-locale-2008.ro, dar către sectorul 5. Nu-i nimic, intru, ajung pe sectorul 4, îmi apare o listă de 5 nume de candidaţi, dar când dau click pe “informaţii” la unul din ei îmi generează o căutare Google după numele candidatului. Vreau un rezumat, că de căutat pot şi singur.

Caut mai general, după “candidaţi sectorul 4”. Găsesc mai multe rezultate bune, culmea. Alegeri-2008.ro e unul din ele, dar nu găsesc rapid nimic despre sectorul 4, ci doar despre primarul general. Un titlu de pe prima pagină zice că Oprescu are 38% din voturi în sondaje şi conduce detaşat. Aşa o fi. Al doilea rezultat e pe alegeri.tv, unde sunt scrişi 6 candidaţi, nu 5 ca înainte. Mai contează?

Din ei, recunosc doar voi. Vasile Mihalache, de la PSD, care dacă nu mă înşel a fost primar înaintea lui Inimăroiu şi la fel de inutil, şi Cristian Popescu, de la PC, zis şi Piedone. De fapt de la o vreme aşa îl văd scris peste tot, Cristian Popescu Piedone, iar toată lumea îl ştie după poreclă (şi bănuiesc că lumea are o părere bună despre el). Mai ciudat e că pe buletinul de vot toţi vor căuta un Piedone, numele din buletin nefiind aşa de cunoscut. Nici pe acest ultim site nici un candidat nu are un scurt CV ataşat.

Bănuiesc că fiecare candidat are pe undeva un site propriu, blog, ceva aşa. Dar dacă nu sunt şi centralizaţi undeva, ce să fac, să scriu nume la întâmplare pe net?

    7 comentarii

  1. Mateescu Florin – PER, Gâf-Deac I. Ioan – PNGCD, Popescu Cristian Victor Piedone – PC, Huidu Florin – UPSS-Uniunea, Silaghi Radu – PDL, Inimăroiu Constantin Adrian – PV, Negrescu Radu Ioan – PNţCD, Petrescu Andrei – PNL, Mihalache Vasile – PSD, Ilie D. Daniel – PPPS, Bogza Mihai Daniel – PIN, Jipa Florina Ruxandra – PRM, Şurlică Marian – PAS, Bejan Aurel – Alianţa Pentru Unitatea RRomilor, Mihalache Dorin – PSR, Dobrescu Ionela Lăcrămioara – Partidul “Pentru Patrie” şi Vîrgolici Victoria – candidat independent.

      (Citează)

  2. Nici nu stiam ca sunt atatea partide in Romania…

      (Citează)

  3. http://blog.piedone.ro/
    http://www.piedone.ro/cine_este_piedone-43-59-ro.html
    Pe buletinul de vot va fi trecut Popescu Cristian Victor Piedone

      (Citează)

  4. Mesajul lui Cristian Popescu Piedone
    Votati cu cine vreti voi, dar duceti-va la vot.
    Daca favoritul dumneavoastra se afla pe primul loc, in sondaje,
    nu va demobilizati. Iesiti la vot!
    Sondajele sunt facute sa intoxice lumea.
    Nu lasati sa iasa un primar cu 20000 de voturi (membri ai unor partide).
    Fa primarul cu votul tau!

      (Citează)

  5. Radu Silaghi a ramas singur

    Ruptură in echipa PD-L pentru Bucuresti. Primarul Sectorului 3, democrat-liberalul Liviu Negoită i-a retras sprijinul politic colegului său de partid, Radu Silaghi, candidat pentru functia de primar al Sectorului 4.
    Negoită este supărat, conform surselor citate, că asocierea cu Silaghi ii aduce deservicii de imagine si ii creează dificultăti in relatia cu propriul electorat. “Tu ai in cap numai functii si scandaluri si vrei să te sustin?”, i-ar fi reprosat Negoită lui Silaghi.
    Radu Silaghi a fost contestat de o mare parte dintre liderii centrali ai partidului. De altfel, Liviu Negoită si-a manifestat incă de la acel moment, alături de Adriean Videanu, Vasile Blaga si Theodor Stolojan, dezacordul cu privire la nominalizarea lui Silaghi, considerandu-l “nereprezentativ pentru PD-L in această confruntare si nepotrivit pentru functia de primar”.

      (Citează)

  6. Ar fi culmea daca ar iesi primar acum :P

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus