un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Hai cu summitul

27 Mar 2008  ·

Uncategorized  ·

2 comentarii

Sunt tot mai convins că acest summit e cel mai bun lucru care ni se putea întâmpla. Mass-media bagă nişte ştiri aiurea, că s-au adunat câinii de pe traseul summit-ului, că la fel ca pe vremea comunismului se pun panseluţe şi se înfrumuseţează traseul. Păi foarte bine, la ambele puncte! Oricum şi în străinătate se întâmplă la fel, şi doar nu era să stăm cu mâna în fund şi să nu aranjăm oraşul.

Trecem peste costul summitului şi calculul său pe cap de român: banii oricum îi plătim la buget, măcar acum sunt utilizaţi pe ceva constructiv şi nu furaţi sau daţi pe cine ştie ce proiecte inutile. Acum se face curat, se pun flori, se asfaltează, se circulă ordonat, apărem la ştiri, ne vizitează străinii, atragem turişti, apare oraşul într-o lumină bună. Vor fi nişte inconveniente, nişte neplăceri pentru noi, dar asta e, se întâmplă peste tot prin lume astfel de evenimente, acum e rândul nostru şi bine că-l putem organiza cu succes. M-am săturat de cârcoteli şi calculul costurilor şi numai atitudini pesimiste.

    2 comentarii

  1. stefan tuchila

    27/03/2008 la 8:53 PM

    astept parerea ta peste o luna, cand se va reveni la “normal” si toti banii invetisti vor fi pierduti, caci nimic nu se va intretine. romanii nu au inteles ceva relativ simplu: nu ajunge doar sa faci, trebuie sa si intretii.
    totul dureaza putintel, sa dea bine si apoi se va reveni la viata de zi cu zi, la revedere panselute si iarba verde.
    oricum, oricat l-ar repara, strazile tot mizerabil vor arata, caci trotuarul+bordurile+strada sunt facute/refacute asa de prost incat nimic nu le poate cosmetiza

      (Citează)

  2. Probabil voi avea aceeasi parere. Macar o luna va arata bine orasul. Daca nu era summitul, acei bani s-ar fi cheltuit pe alte prostii, pe tot felul de proiecte inutile, pe autostrazi furate, pe spaga, pe masini noi pentru parlamentari, etc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus