un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Formula 1 la 6:30 dimineata

15 Mar 2008  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Cine vrea să se uite mâine la prima cursă a sezonului de Formula 1, trebuie să se trezească la 6:30, când va fi startul cursei de la Melbourne. Australienii motivează această diferenţă de fus orar prin faptul că ar fi pe alt continent şi de partea cealaltă a planetei, dar eu zic că sunt doar bulangii pentru că mă fac să mă trezesc aşa devreme în weekend. Grila de start aici.

Update după cursă: Ce cursă ciudată! Doar 7 maşini au terminat cursa, deşi încă două au fost clasificate (Bourdais pe 7 şi Raikkonen pe 8, deşi cei două abandonaseră cu 3 şi respectiv 5 tururi înainte de final, dar regulamentul îi include în rezultate dacă au făcut mai mult de 90% din cursă sau pe acolo). Tot felul de abandonuri idioate, accidente minore care duceau la retragerea maşinilor, câte o ieşire în decor, câte o defecţiune tehnică… Ba chiar la final Barrichello a fost descalificat pt că a ieşit de la standuri când era semaforul roşu.

Hamilton a câştigat fără probleme, a fost mereu primul. Kovalainen pare mai breaz pe McLaren decât a fost la Renault, dar din păcate cu 11 tururi înainte de final strategia greşită a echipei l-a făcut să intre la boxe pt realimentare în timp ce un safety car era pe pistă şi toţi ceilalţi intraseră deja la standuri. A intrat acolo de pe locul 1 şi a ieşit printre ultimii, terminând pe 5. Heidfeld şi Rosberg pe podium. Dintre cei nou veniţi Bourdais era pe 4 când a abandonat cu 3 tururi înainte de final, Timo Glock a mers bine până când a făcut maşina praf, Nelsinho Piquet nu m-a impresionat iar Nakajima a mers bine şi s-a clasat pe 6, fiind probabil pe cale de a deveni noul erou al Japoniei. Ferrari n-a luat nici un punct, ambii piloţi abandonând. Anul începe bine pentru McLaren Mercedes. Rezultatele pe site-ul oficial şi un comentariu aici.

De remarcat comentariul extrem de plictisitor şi neinspirat al celor doi comentatori. Probabil că nu e uşor să comentezi o cursă când nu ai în faţă decât un televizor, dar totuşi, dacă eu din vârful patului văd că mai sunt 7 maşini pe pistă, că doar se afişează în fiecare tur clasamentul pe ecran, nu pot să accept ca un comentator să zică “au abandonat mulţi, probabil au mai rămas vreo 10-12 maşini pe pista acum”. Păi ce naiba ai de făcut în studio decât să ţii socoteala la ce se întâmplă? Iar explicaţia cum că Alonso s-a lăsat depăşit de Kovalainen doar ca apoi să-l poată depăşi din nou la aspiraţie n-aş fi zis-o nici în glumă, pentru că nimeni nu foloseşte strategia de a se lăsa depăşit cu 2 tururi înainte de final. Explicaţia oficială a fost că după ce Kovalainen l-a depăşit în mod cinstit pe Alonso, a apăsat din greşeală limitatorul de viteză şi maşina a încetinit singura iar Alonso l-a ajuns din urmă şi a trecut din nou de el.

    6 comentarii

  1. Tot nu mi-ai zis de blogul ala romanesc de F1. ;)

      (Citează)

  2. Sar’mana

      (Citează)

  3. Iar a fost Miky comentator? Omul ala are probleme grave dar pentru TVR se pare ca nu-i o problema.
    E mult mai sanatos sa urmariti cursele de Formula 1 la italieni sau francezi, comentariul lui Miky pe langa faptul ca e tembel te si oboseste ingrozitor, vorbeste chiar si cand are o buna ocazie sa taca. :)

      (Citează)

  4. Nu Alexandrescu ar fi problema, cat celalalt comentator care are mereu aceleasi expresii si e vorba-lunga. Pana sa zica o simpla idee trece cursa. Sau zice in 100 de cuvinte ceva evident pentru toata lumea.

    Alexandrescu e chiar bunicel cand comenteaza de la locul cursei, dar din studio e complet debusolat fara cele 10 monitoare si date cu care era obisnuit in jurul lui.

      (Citează)

  5. Nu zic ca e usor sa comentezi F1 dar amandoi comenteaza execrabil. Mi-as dori un comentariu in care sa se prezinte date tehnice, sa aflam despre eventuale probleme ale masinilor si pilotilor, sa ni se spuna ce modificari s-au adus masinilor de la o cursa la alta, etc;
    nu am nevoie sa mi se prezinte date pe care le pot vedea si eu pe ecran ( ca masina lui X e la y secunde fata de masina lui Z, nu am nevoie de doi comentatori care sa turuie tot timpul, ma uit la F1 si pentru a auzi sunetul motoarelor, sunetul cursei, e suparator sa nu existe momente de pauza (F1 nu-i fotbal nu tre’ sa ne spuna precum Teoharie Coca Cosma fiecare pasa si fiecare sut milimetric pe langa poarta…
    Consider ca deplasarea lui Miky mitomanul la locul cursei e inutila, aduce prea putine informatii de la locul cursei, comenteaza asemanator ca si atunci cand se afla in fata unui monitor la TVR.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus