un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De baut la IKEA

10 Mar 2008  ·

Uncategorized  ·

6 comentarii

La IKEA dai 2,5 lei pe un pahar gol şi poţi să-ţi pui Pepsi, 7Up, Mirinda, Lipton, sau poţi să bei ceai şi cafea. Şi poţi să îţi reumpli de câte ori vrei paharul, că e cu “refill”. Deci suc poţi bea o tonă dacă te ţine. Dacă vrei doar apă, însă… e mai complicat. Apa se vinde doar la sticlă, şi o dată băută, trebuie să cumperi altă sticlă. Culmea, tocmai la apă, unde e cel mai ieftin să faci cu refill.

    6 comentarii

  1. In SUA e la fel, Germania, chimicale la discretie, apa nu :)

    nu cred ca prind ziua in care o sa vad prin fast fooduri de la noi (gen spring, subway si altele mai mici, ca la KFC si MeC nu aveau nici in SUA asa ceva) acest sistem in care platesti paharul si te umflii de cat vrei.

    Am incercat sa vad si eu cam cat de calic pot sa fiu si sincer mai mult de un pahar n-am putut sa beau, nici ala nu l-am terminat pe tot ( nu bag mana in foc dar cred ca paharul era de 750ml)

      (Citează)

  2. welcome in the… lumea civilizata. asa se intimpla peste tot in state.
    cind am vazut prima data asta chiar si in cea mai mica pizzerie sau local de sandwich-uri nu mi-a venit sa cred.
    iar la pizza hut e numai 1 dolar si ceva paharul. poti sa bei si pepsi, apoi mirinda, ice tea, mountain dew si tot ce mai au ei acolo. inclusiv apa plata.

      (Citează)

  3. stefan tuchila

    10/03/2008 la 7:15 PM

    mai civilizat mi se pare ca in orice restaurant din franta sa ti se dea apa plata daca nu doresti nimic de baut (cel putin in restaurantele prin care calc eu :), nu alea extrem de scumpe)

    partea cu chimia la discretie e insa discutabila, cola aia de dozator e mai toxica decat aia normala (care sta bine deja la capitolul toxine :)).
    in plus am inteles ca s-a umplut de “baieti care scot fetele la un suc” :). intr-un magazin de mobila.
    doar in romania

      (Citează)

  4. Am mancat in Belgia la Quick si aveau tot cu refill. Si in America am inteles ca ar fi in multe restaurante. E normal pana la urma.

    Ce mi s-a parut amuzant aici, si cum zice si Alex, e ca apa nu e la discretie, dar chimicalele da.

    Si da, in IKEA erau mai multi oameni la restaurant decat in showroom, iar cei din zona Feeria cred ca acolo mananca mereu de pranz. Daca dai 5 lei pe 5 nuggets si cartofi si suc, merita.

      (Citează)

  5. Pai normal ca e asa.
    Acelea sunt tari civilizate.
    Daca ar fi si la noi asa, ai vedea imediat cativa romanasi umpland bidoane cu paharul si vanzand bauturile 100 m mai incolo.

      (Citează)

  6. Si la noi e cu refill, deci teoretic poti sa umpli bidonul de Pepsi/Mirinda/Liptor/7Up si sa-l vinzi mai incolo. Doar apa nu e la discretie, desi ea e cea mai ieftina si usor de obtinut. Asta e bizareria.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus