un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De-ale wireless-ului

19 Mar 2008  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Vodafone cică a mărit viteza pe 3G până la 7,2 Mbps pe download HSDPA şi 1,44 Mbps pe upload HSUPA. Ceea ce e excelent. Recent m-am convins că viitorul telefoanelor mobile sta în acele PDA-uri cu telefonie în ele, care oferă totul într-un singur dispozitiv din ce în ce mai bun şi mai util. Poţi sta non-stop conectat pe Yahoo Messenger, poţi să cauţi imediat pe net o adresă sau un număr de telefon atunci când eşti în oraş şi nu găseşti destinaţia, ai email oriunde, totul cuplat cu GPS, camera, Bluetooth, ecran VGA, conectivitate 3G, etc.

Cu astfel de viteze disponibile şi cu noile modemuri 3G pe care le-a adus Vodafone, de dimensiunea unui stick USB, nu înţeleg ce şanse mai are Zapp-ul în România. În câţiva ani 3G-ul va avea acoperirea tot mai mare, costurile mai mici, şi nu m-ar mira să avem şi Internet acasă prin 3G. În Curierul Naţional.

Internaţional, Intel a anunţat că au dezvoltat ei o îmbunătăţire a wireless-ului clasic, prin posibilitatea de interconectare a antenelor aflate la distanţe de chiar şi 100 km una de alta, totul destul de ieftin şi cu o putere destul de mică necesară în antenă. Teoretic acum poţi băga net într-o ţară întreagă doar prin Wi-Fi. Pe Engadget.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus