un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Scandaluri cu Roblogfest 2008

4 Feb 2008  ·

Uncategorized  ·

4 comentarii

Mă uitam pe postul lui Inconstantin de pe blogul său, despre cum se anunţă Roblogfest-ul de anul acesta. Habar n-aveam de astfel de scandaluri (în principal pentru că nu citesc acele bloguri, deşi pe unele le voi adăuga în Feedreader). Am citit toate posturile către care erau linkuri, am citit şi în plus, am rămas uimit de unele atitudini.

În primul rând trebuie să spun că sunt de acord cu observaţiile lui Gramo despre categoriile de anul acesta. Personal nu văd diferenţa între “cel mai bun blog personal” (pe lângă faptul că toate sunt personale) şi “cel mai bun blog”. Nu ştiu câte bloguri de muzică există (ce e un blog de muzică de fapt? poţi face un jurnal personal despre muzică?) sau ce rost are categoria “cel mai bun blog de sport” (câştigă Tolontan, pun pariu). Mi-am înscris şi eu blogul la patru categorii, dar nu simţeam că se potriveşte la aproape nici una. Categoriile par ca de Oscar, solemne, fără haz. Ar fi fost bună în continuare o categorie “cel mai bun post”, poate nişte categorii mai excentrice precum “cel mai promiţător blog nou”, “cel mai celebru blogger”, “cel mai activ blogger”, mai ales când ai juriu care ar putea judeca binişor şi în cunoştinţă de cauză astfel de premii. Nu pentru premii şi celebritate, ci ca să ne distrăm mai bine la petrecerea de decernare. Dar nu pot organiza eu un concurs mai bun aşa că Dragoş Novac trebuie felicitat pentru efortul pe care îl depune pentru acesta.

Lumea se ceartă în principal pe motiv de juriu, deoarece în el sunt printre alţii şi bloggeri precum Andressa, Manafu sau Zoso şi apar bănuieli de manevre şi prietenii. OK, poate apar, dar nu e mai bine să existe acest risc decât să ai un juriu care să nu fie format din bloggeri? Şi în primul rând: de ce spanac se ceartă oamenii între ei? Fiecare are blogului său, scrie despre ce vrea, cu atitudinea şi exprimarea pe care o vrea. Dacă nu-ţi convine, poţi să nu citeşti. Pe Internet ai cea mai mare libertate în a alege ce să NU vezi, faţă de TV şi Radio unde uneori nu poţi evita ce nu-ţi place (de ex reclamele, emisiunile proaste, etc). Nici mie nu-mi plac anumite bloguri, felul autorilor/autoarelor de a se exprima sau ideile şi atitudinea pe care o au. Dar nu am zis niciodată acest lucru, pt că nu are rost să pierd timp suplimentar cu ceva ce am decis că nu-mi place. Nu trebuie să pierd timp încercând să limitez sau să elimin influenţă a ceva ce nu-mi convine, pt că Internetul oferă cea mai simplă metodă de a ignora astfel de elemente (nu intru pe acel site, şi gata).

Pentru mine va fi a doua ediţie de Roblogfest. Nici la prima şi nici acum nu mi s-a părut important să câştigi, ci doar să participi. E ca un blogroll imens, şi nu văd nici un motiv pentru a nu fi în acea listă, câtă vreme ai o atitudine deschisă faţă de lume. Iar dacă ai blog, ar trebui să ai şi această atitudine. Participând (nu doar la RBF, ci şi la alte evenimente de gen, dacă ar exista) arăţi că eşti mândru că eşti blogger. Asta văd eu în acest concurs. Mi se pare păcat că în momentul în care sunt alte probleme mai importante în blogosfera românească (nerespectarea drepturilor de autor al bloggerilor, nemenţionarea sursei atunci când blogurile sunt citate, lipsa măcar a unor recomandări de natură etică), bloggerii, în loc să fie uniţi, se ceartă între ei pe motiv că nu e toată lumea din jur de acord cu ce zic. Ar trebuie făcute categorii şi pentru cel mai matur şi cel mai imatur blogger.

    4 comentarii

  1. la categoria “cel mai pasnic blogger” n-ai rival :))

      (Citează)

  2. Poza e absolut bestiala!!! Super!!! Am ras cu pofta de moaca pinguinului in contextul taraseniei din blogosfera.

      (Citează)

  3. stefan tuchila

    05/02/2008 la 1:36 AM

    ai uitat partea cu “ro” din titlul concursului. asta explica multe :)

      (Citează)

  4. Ok, corect, dar nu e penibil pentru unul care si-a deschis blogul de 2-3 luni sa se bage repede in fata ca sa se faca cunoscut?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus