un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pozitia oficiala a lui nwradu in problema independentei Kosovo

18 Feb 2008  ·

Uncategorized  ·

1 comentariu

Eu nu recunosc independenţa recent declarată a regiunii Kosovo şi sunt de acord cu poziţia României şi a Rusiei în această problemă. De ce zic asta? Pentru că aliatul nostru în regiune şi partenerul economic, turistic şi în oricare alte aspecte trebuie să fie Serbia, nu Kosovo. Pur şi simplu alegem ţara mai mare şi mai potentă în orice privinţă. Plus că acum ceva ani în război nu ne-am opus deloc atunci când americanii i-au bombardat, măcar acum să fim cu ei. Plus că eu văd acum în lume tendinţa de a unifica teritoriile, nu de a le diviza şi mai mult. Uniunea Europeană e un pas înainte, deja având aceeaşi monedă, desfiinţând graniţele, permiţând tranzit rapid şi uşor. Să divizezi acum este un pas înapoi. Lumea ar trebui să înveţe să trăiască unii cu alţii, nu cum se văd un pic diferiţi sa şi ceară teritoriu diferit şi auto-guvernare. Băsescu a crescut în ochii mei prin declaraţia sa.

Nici nu trebuie uitat că deşi România e o ţară democrată, care recunoaşte şi susţine drepturi considerate deja normale, precum libertatea individuală, liberă exprimare şi toate celelalte, aceste drepturi individuale nu trebuie confundate cu dreptul de a te declara un stat complet independent, dacă aşa ai tu chef. Eu personal nu văd suficiente motive în Kosovo pt a face acest lucru. Sunt ţări care se descurcă mult mai bine în ciuda diferenţelor etnice din cadrul populaţiei, şi nu s-au gândit niciodată să se separe.

  1 comentariu

 1. “JOIN THE CLUB” omu’ si sa nu ne lasam! Sa scriem, capoate si parerea nostra conteaza!
  ;)

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus