un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Independenta in Kosovo

17 Feb 2008  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Kosovo vrea să se declare stat independent. OK. Se pare că SUA şi Uniunea Europeană le vor recunoaşte independenţa. Rusia a declarat că nu va face acest lucru. România se situează în această problemă alături de Rusia, şi nu de UE şi de aliaţii americani de care Băsescu era aşa apropiat. Mi s-a părut ciudată alegerea.

Acum mă întreb dacă Băsescu nu se teme de fapt că aceasta recunoaştere internaţională a independenţei ar putea cauza probleme la noi în Transilvania. În declaraţia sa, preşedintele s-a arătat îngrijorat că Transnistria s-ar putea vrea independentă, după Kosovo, şi nu e în interesul Moldovei şi deci nici al noastru (deşi… cui îi pasă?). Vladimir Putin însă a pus punctul pe i nominalizând Transilvania printre teritoriile ce ar putea prinde curaj după Kosovo, pe lângă altele din Europa. Mă gândesc că şi Băsescu tot la Transilvania se gândea, dar funcţia sa nu îi permite să spună acest lucru pe faţă.

Sunt curios ce vor face spaniolii şi dacă vor recunoaşte această independenţă. Ei au probleme mari cu Ţara Bascilor şi cu Catalonia, care au deja guverne regionale şi abia aşteaptă să se separe de Spania, dacă li s-ar permite.

  3 comentarii

 1. S-a declarat independenta provinciei Kosovo !

    (Citează)

 2. Exact asta vorbeam cu un coleg! Plus ca noi inca mai speram la Insula Serpilor! Iar pe fratziorii sarbi nu ii vad sa mai stea mult pana la inceperea unei noi ofenzive asupra mafiotilor alora de albanezi din Kosovo!

    (Citează)

 3. Pai de a doua zi au inceput discutiile si strambele si cu Transilvania.

  Iar acum tocmai ce declara Basescu in mod oficial ca nu recunoaste nimic.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus