un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mapare hotspoturi

21 Jan 2008  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Azi mergând de la Romană până acasă în Tineretului am ţinut Wi-Fi-ul activat la PDA şi am scanat mereu după hotspoturi. Am găsit peste 50 pe drum, majoritatea protejate (probabil reţele wireless de la diverse firme şi restaurante de pe Magheru şi în continuare), câteva neprotejate dar nu am apucat să văd dacă merge să mă conectez şi eu pentru că traficul era destul de lejer.

Mi-a dat însă o idee. Ştie cineva un program de Windows Mobile care să caute mereu hotspoturi, să le catalogheze (nume, tip) şi în acelaşi timp să utilizeze şi GPS-ul din PDA pt a le stabili poziţia pe o hartă, eventual să facă un fişier .kml pentru Google Earth? Un fel de WiFi Scanner care să integreze şi logarea poziţiei din GPSLog.

    5 comentarii

  1. mai sta ma multa lume in tineretului ca deja ma enervez :)

      (Citează)

  2. Am stat pana acum 6 ani in blocul ala din fata ta, desi la coltul cu Visana, iar acum m-am mutat mai spre Piata Norilor.

      (Citează)

  3. stefan tuchila

    22/01/2008 la 1:28 AM

    piticule, e cartier de lux daca te uiti la preturi :D. am locuit o mare parte din viata mea acolo :)
    si cand ma intorc in tara, tot acolo o sa … o idee mai inspre timpuri noi :)
    cat despre soft, daca afla cineva, sa imi zica si mie, caut si eu ceva de genul de ceva timp.

      (Citează)

  4. mi se pare ca wi fi (fo) forum 2 stie sa faca asta

      (Citează)

  5. Da, am incercat WiFiFoFum dar am problema descrisa de toti din acest thread si se inchide programul imediat ce activeaza WiFi-ul.

    O alternativa la acest program caut.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus