un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

In trei la Starbucks

7 Jan 2008  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Un calcul sumar arată că trei persoane care merg la o cafea şi o prăjitură la unul din cele două cafenele Starbucks din Bucureşti dau cam 700.000. O cafea medie e cam 13 lei, o felie de chec vreo 9, o salată sau sandviş cam 15, un biscuite e 4-6 lei. 3 x 13 + 3 x 10 = 70 de lei. Pt o cafea şi o felie de chec. Culmea e că e plin mereu, deşi nici locaţiile nu sunt cine ştie ce.

    13 comentarii

  1. da, dar e trendy.
    “Ah draga, am fost azi sa imi beau cafeau la Starbucks…nici acolo nu mai e de mers, s-a inmultit nesimtitii,e fata”

      (Citează)

  2. Exact, in romania se alearga dupa preturi cat mai mari, ca deh, sa te poti lauda ca ai baut/mancat undeva si ai platit ca enorm, in schimb, daca alergi dupa reduceri se uita altii stramb la tine. In alta ordine de idei, la pretul ala cafeaua aia ar trebui servita in cesti de aur…. Cum sa dai 130 de mii pe o cafea? Poate daca-i la kil….

      (Citează)

  3. stefan tuchila

    07/01/2008 la 10:57 AM

    mda, mai ales ca e si foarte proasta. nu chiar nechezol like, dar proasta oricum, ca la americani, cu kilu si translucida.

      (Citează)

  4. Are dreptate Sabotor, la straini in perioada de reduceri se calca clientii in picioare la prima ora la intrarea in magazin. La noi e rusine sa zici ca ti-ai luat ceva la reduceri.

    In alta ordine de idei, pt toti acesti bani primesti la Starbucks cafeaua intr-un pahar de carton cu capac de plastic. Se da si la cana, dar trebuie sa ceri tu astfel, default-ul e la hartie.

      (Citează)

  5. scumpa-nescumpa, au cea mai buna ciocolata calda din Bucuresti.

      (Citează)

  6. nu stiu cum e aici, dar la viena era foarte buna. si foarte scumpa, da’ am zis na, pot sa-mi permit si eu o mica extravangata :P macar locul era misto, nu in mijlocul drumului ca in plaza.

    eu sunt foarte mandra cand reusesc sa imi iau ceva de la reduceri :P bine, sa nu vorbim de faptul ca reducerile la noi sunt mai mici decat reducerile de la ei… sau ca pentru o bluza care e 7-8 euro la noi platesti 50 lei… detalii.

      (Citează)

  7. Da, inca o chestie absurda in romania, reducerile inseamna 10-20%, pe cand prin alte parti, reducere inseamna ceva intre 50 si 75%

      (Citează)

  8. si in starbucksul din sua tot la pahar de plastic ti-o da. + rahaturile de felii de prajituri si ce mai au ei sunt in jur de 2 dolari, 1,65

      (Citează)

  9. Feliile de prajituri sunt 1,65$ in SUA. La noi zicea Radu ca sunt 9 lei, adica aproape 4 dolari…

      (Citează)

  10. faza e ca la noi Starbucks e considerat un loc glamoros cand in alte locuri Starbucks e pentru omul care vine si pleaca.pana si canapelele de la Plaza sunt enervante, total diferite de mobilierul din alte orase ale lumii. pe mine ma interesa insa cine sunt oamenii aia care in timpul diminetii, in zilele saptamanii, se posteaza acolo, vara.
    Hai tu, Jen, la Viena mai e un Sacher, mai sunt locuri cool si mai austrian like de ce mergi acolo, de ce?

      (Citează)

  11. stefan tuchila

    08/01/2008 la 2:34 AM

    aaa………..in viena am fost in cele mai misto cafenele… si tu (jen) ….starbucks ????
    una din atractile principale in viena este sa mergi in toate cafenelele posibile si sa gusti combinatile lor demente. nu o reteta de rahat care e identica din dubai pana la paris

      (Citează)

  12. Am fost la Starbucks in Paris, undeva pe langa centrul Pompidou parca. Acolo nu mi s-a parut mult sa dau 3 euro pe un pahar de capucino, mai ales ca era prima oara cand vedeam lantul. Aici insa mi se pare scump.

    Plus ca principalul dezavantaj il vad in locatia cafenelelor. Aia din Plaza, pe timp de vara, este intinsa in parcare, se claxoneaza aia pe langa tine, miroase a esapament… In Vitan e mai misto, desi inghesuiala la mese cat sa auda toti ce vorbesti.

    Are dreptate Stefan, e identic peste tot in lume, si de asta nu vad de ce sunt asa scumpe. Eu vad Starbucks ca pe McDonalds, acelasi gust peste tot, rapiditate in servire, te duci acolo ca sa iei o cafea la pahar si sa o bei pe strada, daca esti pe graba si nu ai alternative. In aceste conditii, nu inteleg de ce e asa scumpa.

    Cele mai misto cafenele mi s-au parut in Amsterdam, toate frumoase si aranjate incat sa bei cafeaua si sa te uiti la trecatori sau peisajul de afara (toate scaunele erau orientate spre strada, asa cum la mare toti sunt orientati spre apa)

      (Citează)

  13. Raducule, da altfel parac dai 3 EURO in Paris unde cam peste tot e asa si altfel parac ii dai in Bucuresti unde totusi nu e peste tot asa.
    Insa o morala ai tras si tu de aci? Te vei mai duce? sau ti-a ajuns?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus