un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Blogger ucis in China

11 Jan 2008  ·

Uncategorized  ·

Spune-ți părerea

Aşa sună ştirea pe CNN, dar sunt nişte probleme. Ce s-a întâmplat: nişte chinezi protestau împotriva aruncării de deşeuri în zona în care locuiau, şi o armată întreagă de inspectori municipali încercau să-i potolească şi să-i trimită la casele lor. Wei, un bărbat de 41 de ani, a început să filmeze scena cu telefonul său mobil, moment în care inspectorii s-au enervat şi au tăbărât pe el, în bătaia ce a urmat Wei decedând.

Tragic, deşi consider acest lucru un accident nefericit. Din ştire nu reiese însă de nicăieri că Wei ar fi fost blogger. Fie CNN consideră acum că oricine filmează ceva cu telefonul mobil are un blog şi vrea să scrie despre acel subiect, fie folosesc această ocazie ca să arate că cenzura Internetului şi a blogurilor şi a altor mijloace de exprimare din China merge până la crime.

Ştirea originală aici.

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus