un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum a fost anul 2007 pentru mine

31 Dec 2007  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Se termină şi 2007. S-a dus rapid, parcă abia era revelionul anterior şi iarna şi intrarea în UE. Ultimul post pe 2006 pe blog l-am întitulat “Cum a fost anul 2006 pentru mine” şi se termina exprimandu-mi dorinţa că peste un an, când voi scrie despre 2007, să pot zice că a fost mai bun decât 2006. Acum scriu despre 2007, şi da, a fost mai bun decât cel trecut. Diferit, cu alte priorităţi şi evenimente, dar parcă am făcut mai multe lucruri memorabile pentru mine.

Am zburat cu avionul, pentru prima oară în viaţă. Câteva luni mai târziu zburam deja pentru a 4-a oară.

Am văzut o mică parte din Anglia. Mi-a plăcut peisajul rural din West Sussex şi pontonul din Brighton. M-a impresionat Londra. Am traversat Tamisa pe Tower Bridge, am stat lângă Big Ben, mi-a plăcut luxul din Harrods şi liniştea din St. James Park, mi-au plăcut toate străduţele înguste pe care le-am văzut, toate casele din cărămidă, toate clădirile frumos ornate, palatele şi statuile şi monumentele ce îţi arată mereu că Londra a fost capitala celui mai mare imperiu. Vreau să mă întorc acolo şi să stau mai mult.

Am vizitat Spania şi Portugalia, şi am pus piciorul şi în Andorra pentru câteva ore. Am făcut baie în Mediterană, şi o croazieră frumoasă pe Costa Brava. M-am plimbat în Barcelona, am văzut Sagrada Familia şi jocul de lumini din fântâna Palatului Regal si am fost şi la Montserrat. Mi-a plăcut mai mult Portugalia, prin Lisabona şi Porto, Estoril şi Coimbra. Am stat în cel mai vestic punct al continentului şi am privit Oceanul Atlantic în faţa mea, iar în spatele meu aveam toată Europa. Am mâncat midii şi am băut vin de Porto, pe un vaporaş de croazieră printre fiordurile din O Grove, şi am hrănit pescăruşii din mâna mea. O excursie extraordinară.

Mi-am montat aer condiţionat. Mi-am luat un calculator nou şi un PDA cu GPS. Am cheltuit banii pe diverse electronice, mi-am luat şi câteva haine mai elegante, că era timpul. Am mâncat şi am băut din cele mai bune chestii, şi am cumpărat ce am putut mai bun, pentru că de asta muncesc.

Pe plan profesional, am stat o săptămână la Expo Security, ca expozant. Cu serviciul am fost în Mediaş, în Ploieşti şi Târgovişte, am fost în toiul iernii până la malul apei pe plajă din Mamaia şi m-a nins prima oară o zi mai târziu, în Braşov. Am învăţat în acest an o grămadă de lucruri despre sistemele de securitate, şi sper să-mi şi folosească la ceva. Mi-a crescut salariul cu care mă angajasem, mi-au dat şi maşină de la firmă. Mi-am cunoscut mai bine colegii, şi am câştigat câţiva prieteni noi. Un coleg care m-a învăţat multe a murit în septembrie, pe neaşteptate, şi de câte ori trec pe lângă cimitirul în care e îngropat îmi aduc aminte de calmul şi optimismul cu care aborda orice problemă pe care ar fi întâlnit-o, precum şi de ajutorul pe care era gata să-l ofere oricui avea nevoie.

M-am uitat la Heroes şi la Lost şi la Battlestar Galactică. A fost anul în care s-au lansat 300, Transformers şi Die Hard 4. Un român a câştigat festivalul de la Cannes.

Alte chestii notabile de care m-am lovit în 2007, bune sau rele: ultimul volum din Harry Potter; Iris a făcut 30 de ani, Tiesto a scos un album foarte bun, iar Loreena McKennitt unul minunat; am fost aproape în fiecare zi în Cora; s-a lansat iPhone-ul, care mie mi se pare mai mult jucărie decât ceva util pentru cât costă; Windows Vista m-a dezamăgit. Pe la ştiri găsirea Elodiei a fost un sport naţional, italienii s-au supărat pe noi, Băsescu a fost suspendat şi a revenit, înjurând ziaristele; avem un nou Patriarh; Steaua a avut un parcurs minunat în Champions League; Britney Spears a fost amuzantă; Airbus-ul A380 a zburat; americanii devin tot mai paranoici; Madeleine McCann a dispărut şi o tot cauta lumea; un nebun a omorât mulţi studenţi la Virginia Tech.

Nu am multe planuri pentru la anul. Le fac din mers. Vreau doar să-mi meargă tot mai bine şi să fiu sănătos, şi la fel să fie şi familia mea. Ce-mi doresc e să mai văd nişte ţări, sau să revăd acele locuri care mi-au plăcut. Vreau să cumpăr un aparat foto mai bun şi să am unde face fotografii frumoase. Mă rog, am un întreg Wishlist făcut. Imi place că termin 2007 în mijlocul aceloraşi oameni cu care l-am şi început, şi asta mă bucură.

La mulţi ani la toată lumea, şi un an nou fericit şi plin de împliniri! Avem şi mai mult timp la dispoziţie să-l facem mai bun, pt ca 2008 e mai lung cu o zi decât 2007.

    2 comentarii

  1. dupa cate ai invatat anul asta poate inveti si ca virgula si cu “si” nu se pun una dupa alta. cel putin nu in limba romana.
    un an nou mai bun

      (Citează)

  2. Eu le-am folosit ca sa introduc mici pauze in text, pentru “dramatism”. Mi se pare mai bine decat cu puncte de suspensie. Dupa 4 ani de zile avand ca diriginte unul din cei mai buni profesori de romana din tara, nu pretind ca as cunoaste perfect limba romana, dar nici nu ma intereseaza prea mult sfaturi de la necunoscuti.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus