un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cautarea la eMag

23 Dec 2007  ·

Uncategorized  ·

3 comentarii

Ai zice că la câţi bani scoate eMag-ul din afacerile online, îşi permite să facă un search mai bun şi să mai optimizeze câte ceva la site-ul lor. Dau o căutare după “Nikon D40” şi îmi apar doar două rezultate, ambele fiind “cartela samsung 8 porturi”. O căutare după “S5 IS” găseşte toate tâmpeniile posibile, numai aparatul Canon cu acel nume nu este în listă (deşi acum vreo săptămână ştiu că mergea bine această căutare). O căutare după “Disney” nu găseşte nici un produs, deşi au unele drăguţe la vânzare. Nu le poţi găsi decât dacă te gândeşti bine în ce categorie se încadrează “fântână de ciocolată Disney” şi o cauţi manual.

Pe la plăci video n-ar strica vreo câteva filtrări în plus, după generaţia plăcii, după chipset AŢI sau nVidia, etc… altfel după ce am ales slot-ul PCI-Express rămân cu 8 pagini de răsfoit pentru a ajunge la placa la care doream să mă uit. La televizoare n-ar strica o filtrare după “HD ready” şi “Full HD”. Iar în funcţie de cine a făcut calculul când a introdus produsele în baza de date, unele televizoare de 32 de inci au 80, 81 sau 82 de centimetri, fiind deci categorii diferite. Unele produse n-au nici descriere nici poză. Sistemul de filtrare de pe soft-ul de magazin folosit de shopit.ro mi s-a părut mereu mult mai rapid şi eficient, mai ales că nu reîncarcă toată pagina după ce ai selectat ceva. Culmea e că m-am uitat azi pe Amazon după căşti bluetooth, iar acolo nu puteam filtra decât după limite de preţ, nu după producător sau alte aspecte. E drept că e şi ditamai magazinul, dar mă aşteptam la mai mult. Ca să-mi arate toate produsele Plantronics, trebuie să intru în pagina unuia din ele şi de acolo să fac click pe “other products by Plantronics”, de exemplu.

    3 comentarii

  1. mai strange un pic si ia`ti D80.

      (Citează)

  2. De fapt un Canon S5 IS vreau sa iau. Nu fac atatea fotografii incat sa merite investitia intr-un DSLR. Vreau doar mai multi megapixeli si mai mult zoom decat ce am acum, iar S5 IS are niste aspecte care imi plac foarte mult. Un DSLR e mai scump, plus ca trebuie bani si de un obiectiv adecvat, trebuie carat in geanta, etc. Pur si simplu la ce il folosesc eu nu merita banii dati.

      (Citează)

  3. stefan tuchila

    24/12/2007 la 2:00 PM

    bai, felicitari, cred ca esti primul om cu capul pe umeri pe care il aud vorbind in legatura cu subiectul asta.
    toti cretinii isi cumpara dslr (aproape 99% 400d, ca e ieftin si prost), ca au auzit ei ca “face poze bune” si il tin apoi in dulap sau la gat cu ob de kit pus, cand alegerea cea mai simpla ar fi un bridge.

    la samsung te-ai gandit ? au cateva alternative interesante la seria s de la canon

    (ca o mica paranteza, pe langa k10d car in geanta 5 obiective :), 3 baterii si 5 carduri :) )

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus