un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Trebuie exterminati toti romanii

4 Nov 2007  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Aşa zicea o italiancă, într-un reportaj dat azi pe la Antena 3, ca urmare a crimei din Roma. Prezentatorii ştirii erau scandalizaţi de aceste afirmaţii pline de ură la adresa întregului popor român.

De fapt cred că singura problemă este în faptul că italienii fac referire la toţi românii, nu doar la ţigani. Şi că astfel tot mai mulţi oameni cred că în România trăiesc numai ţigani, şi că asta e tot ce avem aici. În rest, câţi n-au zis sau măcar gândit chiar şi aici la noi în ţară “trebuie exterminaţi toţi”, dar cu referire la ţigani?

Or fi aşa de civilizaţi italienii încât un astfel de caz îi aruncă în aer? La noi o crimă e ştire de-o zi şi de paginile finale ale ziarelor. Înţeleg că se pleacă de la ideea “noi i-am acceptat în UE şi le-am dat drepturi şi libertăţi, iar ăştia vin la noi în ţară şi ne omoară”, dar tot ei erau şi cu campaniile masive de integrare a romilor în societate, de a opri discriminarea, etc. De ce nu-i integrează şi pe ăştia?

    10 comentarii

  1. WTF! au ajuns sa zica sa ne cerem scuze noi poporul roman pentru tiganii cocliti care merg la furat in strainatate. si mai mult de atat s-a facut o slujba IN ROMANIA, pentru respectiva. pana la cat vom merge cu gesturile astea total deplasate. ce vrem sa demonstram ceea ce deja stim? ca nu toti romanii sunt asa si ca am fost asimilati cu toti infectii care merg sa fure sa violeze si sa terorizeze italia?

      (Citează)

  2. Hai sa fim seriosi! Mie mi se pare normala reactia italienilor, fara ca asta sa ma faca mai putin patriot. Voi ce ati gandit despre americani cand nebunul ala l-a ucis pe Teo Peter? Eu sincer am avut aceeleasi ganduri ca si italienii in aceste zile.

      (Citează)

  3. Eu n-am avut ca ar trebui omorati toti americanii. Si nici nu am impresia ca aia sunt cu totii ucigasi, bazandu-me doar pe americanii de aici.

    Banuiesc ca ar trebui sa ne cerem scuze. Dar pentru faptul ca nu avem legi bune, ca politia sta degeaba, ca astfel de oameni nu sunt la inchisoare aici ci liberi sa mearga in alte tari, ca toate sistemele tarii sunt la pamant si atunci cand te duci in alta tara si faci ca in Romania, pari un barbar.

    A mai fost o perioada cand italienii erau un popor destul de civilizat si au navalit barbarii peste ei. Dar atunci era Imperiul Roman. 1700 de ani mai tarziu, se intampla iar…

      (Citează)

  4. andrei, esti pe langa.

    paralela cu americanii e gresita, pentru ca US i-a luat apararea individului, dovedint astfel ca un american costa mai mult decat un roman, lucru care nu se repeta nicidecum in situatia aceasta.

    pe de alta parte, toti sunt buni sa dea lectii de integrare a minoritatilor la altii, dar la ei in tara n`o fac. au patit`o si francezii si spaniolii, nu mai zic de imigrantii din state.

    iar faza cu tigani=romani e o manevra perversa, se stie ca tiganii sunt la fel iar daca e sa li se atribuie o origine, india ar fi cea mai responsabila.

      (Citează)

  5. stefan tuchila

    04/11/2007 la 12:01 PM

    am mai spus-o si pe alte bloguri, o spun si aici.
    e plin peste tot de tigani (uneori romani) care fura. dar e PLIN de romani care fura si fac tot felul de mizerii. stii foarte bine ca vorbesc in cunostinta de cauza, traiesc la paris de ceva timp, traiesc sentimentul de scarba fata de conationali 24/24.
    poate sunt mai multi tigani care fura, nu am de unde sa stiu, nu ii vad pe toti. DAR ESTE PLIN DE ROMANI care fura, cersesc, care se poarta ca ultimele animale in metrou si pe strada.
    in plus, partea proasta este ca mai toata lumea crede ca toti tiganii vin din romania. a cui e vina ? e impartita, da apartine in mare cauza cretinilor care i-au lasat sa se numeasca “rromi”

      (Citează)

  6. stefan tuchila

    04/11/2007 la 12:13 PM

    PS: ieri am vazut un grup la sparlit in metrou. 2 erau tigani dar unul era asa de alb incat mi-e f greu de crezut ca era din “clan”.

      (Citează)

  7. Ce se intampla acum in Italia demonstreaza puterea manipulatoare a presei. Iar in cazul asta, presa e folosita ca sa dea in emigranti ( romani si nu numai ). De ce? Pai pe langa toate nenorocirile mentionate in presa, romanii inseamna mana de lucru calificata cu cheltuieli mai mici.

    Toata campania din ultimele saptamani, in care presa romaneasca informa despre cea ce scrie presa italina are ca punct culminant aceasta crima. Interesant e ca au fost publicate informatii care pot dauna anchetei. Adica, in Italia nu functioneaza prezumtia de nevionavatie? O alta tiganca il acuza pe alt roman ca a o omorat o italinca. La naiba am vazut zona unde cica s-a intamplat. Ce naiba cauta o italianca si sotie de ofiter al marinei militare in zona aia, rau famata?

    Nu in ultimul rand, italienii sunt oripilati de cateva crime comisi de romani? Pai stai putin, dar ei aveau lupte de strada intre diversele grupari mafiote.. oare au uitat? Pe langa asta, daca citeai presa italiana, aveai senzatia ca italienii sunt popor cu infractionalitate 0 ( zero ) si romanii le strica aceasta situatie. O alta chestie care ma uimeste. Frate, ce de oameni erau la inmormantarea amaratei aleia. Am vazut asa la moarte vedetelor, regilor, etc. Nu la moartea unui om simplu..

      (Citează)

  8. stefan tuchila

    04/11/2007 la 4:13 PM

    a fost declarata ziua de doliu national.

    am auzit totusi niste comentarii interesante la o televiziune franceza : rezultatul actual este cauza unei ignorante dusa la extrem, populismului electoral al primarului romei. mai exact, ei sunt de vina ca nu au facut nimic pana acum si se dau loviti brusc. in plus, mediatizarea ajuta mult la exagerare. totusi exista (rar) si analisti lucizi.

    ce este si mai interesant daca este sa luam exemplul tiganilor este ca ani intregi ne-au infipt in ochi degetul cu care ne aratau situatia lor la noi in tara, iar la ei traiesc si mai rau. in fine…

      (Citează)

  9. unde-i ceausescu sa-i extermine , cacati drq, i-as omora pe toti.tigani imputiti.

      (Citează)

  10. parerea mea e ca si noi ar trebui sa luam masuri nu numai italieni pt ca asa ceva nu se mai poate…sa fim bagati in aceeasi oala cu cocalarii astia e chiar bataie de joc…

    ps:lol unde ii ceausescu?sta si rade bine mersi de noi :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus