un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Ce am in tray

3 Oct 2007  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Nihasa mi-a dat un tag, să scriu ce programe rulează la mine în tray. Mă tem că sunt foarte puţine, pt că nu suport multe pictograme pe ecran. Şi nu ştiu dacă este ceva “obsessive-compulsive” sau doar sunt eu ciudat, însă pe desktop eu ţin pictogramele pe o singură linie orizontală, în partea de sus a ecranului, ca să fie simetric desktop-ul. Iar când este completă linia şi trebuie să bag pe desktop o nouă pictogramă, trebuie să şterg una din cele existente, nu trec niciodată pe a doua linie.

De la stânga spre dreapta, în momentul în care am scris postul rulează uTorrents, Yahoo, netul de la RDSlink, NOD32 antivirus şi Volume Control-ul de la Creative. În mod normal, doar netul, antivirusul şi volumul sunt în tray. Plănuiesc să scap de pictograma de la net, că e inutilă (dispare când pică din senin conexiunea, dar asta mi s-a întâmplat doar de două ori în ultimul an), iar volumul iarăşi e inutil, pt că îl reglez din telecomandă. Însă Windows-ul e relativ nou pus (calculator nou) şi n-am mai avut timp de configurat cu mare migală.

În Quick Launch, doar ce e de bază. Orice alt program îl accesez prin meniul de Start, le-am mai grupat eu în Internet, Utilitare, etc…

Să ne zică şi Jen ce are în systray, asta când îi merge sursa (deşi, funcţie de vechime, poate s-a trosnit placa de bază la partea de stabilizare tensiune pentru procesor). Şi la Manafu sunt curios.

  3 comentarii

 1. 1. da, e ocd :P
  2. habar n-am ce ai zis, dar calculatorul are vreo 2 ani jumate, nu e batran…
  3. ma intrebam cand o sa ma taguiasca cineva… eu sunt haosul in persoana si am un miliard de chestii care ruleaza. coming up… (dupa ce termin norma la carte… am ajuns in sfarsit la un volum pe care nu-l mai tin minte :)) )

    (Citează)

 2. eu am mac… ce trebuie sa iti spun in cazul asta?

    (Citează)

 3. Mda, uitasem.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus