un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Aruncati electronicele

23 Oct 2007  ·

Uncategorized  ·

5 comentarii

Ministerul Mediului are o campanie bine intenţionată, dar care mie mi se pare un pic amuzantă şi nerealistă: în ziua de 3 noiembrie, în toate oraşele peste 20000 de locuitori, populaţia trebuie să scoată în faţa casei sau blocului aparatura veche (numai eu am două monitoare vechi şi două calculatoare vechi pe acasă, plus o grămadă de componente inutile şi alte chestii) iar primăria şi agenţiile de salubritate vor colecta aceste deşeuri scoase în stradă. Link către comunicatul în format PDF.

Ideea este bună, dar are două mari hibe: nu se precizează nicăieri pe unde va trece primăria să ridice astfel de obiecte, şi deci există riscul să le scoţi în stradă şi la sfârşitul zilei să le cari iarăşi în casă, pt că nu a venit nimeni să le ia. Asta dacă le mai cară cineva, pt că pot la fel de bine să rămână aruncate în stradă şi să le distrugă copiii în joacă. Şi a doua, vă daţi seama dintr-un bloc de 50 de apartamente câte aparate nefuncţionale se strâng? Ar fi nevoie de câte o dubă pt fiecare bloc, şi mă îndoiesc că are primăria astfel de resurse. Pare mai degrabă o campanie făcută doar de ochii lumii şi ai UE.

    5 comentarii

  1. cum cine le ia la sfarsitul zilei?:)) tiganii sunt always there disponibili sa ia de la calorifere pana la mese tastaturi si faianta=))

      (Citează)

  2. Am si eu un telefon stricat dar nici de ala nu m-as departi. Tot sper ca poate evolueaza tehnologia si ma pot reintalni cu pozele ce au ramas nedescracate.

    *Sigh*

    In schimb ar fi un frigider care ocupa spatiul degeaba.. :D

      (Citează)

  3. Ai putea de exemplu sa vezi daca le poti dona, tu sti cat de defecte si rablagite sunt statiile si monitoarele, dar:

    Buna ziua,

    Ma numesc A….. O….. B…… si lucrez ca administrator de retea la Fundatia Star of Hope Romania ( organizatie non-profit ), Fundatie care are ca beneficiari copiii cu sindrom Down, autism, semiparalizie,etc.
    Motivul pentru care va trimit acest email:
    – dotarile noastre in materie de calculatoare (desktopuri), de la biroul unde incercam sa producem, editam, prelucram materiale despre si pentru copiii cu dizabilitati si parintii acestora sunt destul de mici.Acum lucram pe calculatoare PIII si chiar mai vechi (folosind diferite programe de editare).Deoarece copiii cu dizabilitati pe care ii avem ca beneficiari si familiile acestora au atat de multe nevoi, nu ne permitem sa facem nici o investitie in domeniul calculatoarelor.De aceea dorinta mea este de a va ruga, cu respect, daca ati fi interesat de o posibila donatie pentru Fundatia noastra.
    Va multumesc anticipat si astept feedback-ul dumneavoastra!

    Cu respect,
    A…… O…… B……

      (Citează)

  4. Tiganii cauta fier vechi de obicei, sau alte metale, dar electrocasnice nu prea.
    Am niste hodoroage, inclusiv un monitor vechi care trebe aruncate. ramane sa vedem daca o sa le ridice. Daca nu, le punem gramada in fata Ministerului :-)

      (Citează)

  5. Eu vreau sa le arunc intr-un mediu organizat, pt ca altfel polueaza mult si contin materiale toxice si din astea, mai ales monitoarele.

    Ela, aia cu telefonul nu e chiar asa dificila, decat daca s-a stricat chiar memoria :P In rest un inginer hardware priceput ar putea face ceva, eventuale impreuna cu alt telefon asemanator, ca sa faca un “transplant” de piese.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus