un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Strainii tot rau ne vad

18 Sep 2007  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Nu prea laudă nimeni România pe Internet, ba chiar citind articole ca acesta (apărut pe un site foarte popular) aÅŸ ocoli fără nici un regret Å£ara, dacă nu aÅŸ locui deja în ea. BucureÅŸtenii trebuie să recunoască faptul că nici una din imagini nu este surprinzătoare sau foarte greu de întâlnit în capitală… suntem înconjuraÅ£i de mizerie, câini ÅŸi cerÅŸetori ÅŸi sărăcie.

Treaba este că sunt ÅŸi lucruri frumoase de văzut în BucureÅŸti, aÅŸa cum m-am convins vorbind cu străinii ce au venit în vizită sau vizitând eu alte ţări ÅŸi concluzionând că sunt destule obiective turistice ÅŸi la noi. Åži parcă erau ÅŸi pe la noi tot felul de bloguri ÅŸi site-uri despre oraÅŸe, despre Å£ară, despre turism, frumuseÅ£i, bune ÅŸi rele… de ce nu se mobilizează cei cu astfel de proiecte pt a face ceva care să prezinte într-o lumină bună oraÅŸul ÅŸi Å£ara? Åži atunci când cineva căută pe net “România” să nu dea numai peste articole din acestea de tip horror, ci ÅŸi peste niÅŸte imagini frumoase, peste niÅŸte descrieri în engleză ale unor locuri interesante de vizitat, ale unor chestii specifice doar ţării noastre.

    6 comentarii

  1. Articolul asta e cam vechi. Ce sa spun, cliseele tipice: caini vagabonzi,aurolaci, ceusescu, dracula bla bla bla bla. Si nu stiu ce dreq fac americanii astia, da cand vin in Rom numa de chestiile rele se poticnesc, le vad marite cu lupa si le descriu in amanunt. Uite, eu desi locuiesc in Bucuresti, n-am avut niciodata curiozitatea sa stau de vorba cu aurolacii, cu atat mai putin sa le vizitez barlogul lor inputit din canale.
    Apropo, de conducerea actuala a tarii nu sufla o vorba scumpul vizitator? de aia care au fost dupa ceausescu, nimic?
    Da de Irakul ala pe care ei l-au transformat in haos, iarasi nu se mai ingrijoareaza?

      (Citează)

  2. stefan tuchila

    18/09/2007 la 1:34 PM

    eu m-as feri de pareri “americane”.
    si dupa cum scrie mai sus, e cam vechi. un amestec ciudat de fotografii bune (uneori), texte bune si pareri total cretine.

    traind in afara tarii, incep sa inteleg totusi unele din lucrurile pe care ii lasa masca si pe noi ne lasa reci. totusi, pt mine procentajul e majoritar pozitiv :). in general toti pe care i-am adus/plimbat/intalnit … le-a placut mult. doar ca trebuie sa stii cum sa inghiti bucurestiul, e mai ……. aparte :)

      (Citează)

  3. E vechi de 6 ani, dar problemele sunt inca de actualitate. Si asta ziceam si eu, orasul si tara sunt ok cand ajungi sa le cunosti un pic, dar de la distanta se vad doar astfel de articole care creeaza o impresie eronata.

      (Citează)

  4. Stati linistiti , inca suntem in actualitate.

      (Citează)

  5. si ca sa vedeti ca inca se intampla uite ca si francezii ne zic ca ne-au scos din cacao. Ma abtin cu greu, sa nu “le dau cate ceva”. ;)

      (Citează)

  6. stefan tuchila

    19/09/2007 la 9:59 AM

    fratele meu artist….adevarat ca reportajul o trage cam tare catre “franta salvatoare” si “romanica cea saraca” dar e departe de ce aveam inainte. imaginea romaniei si a romanilor este foarte diferita de cea de acum cativa ani (in continuare vei gasi totusi cate un cretin sa te intrebe daca “aveti hartie igienica in romania” sau “in ce parte a asiei sunteti”.. dar astia sunt cretini pe toate fronturile).
    poate din cauza ca multi au fost la noi si invers, deplasarea catre franta nu contine doar capsunari si muncitori ci si foarte multi cu studii superioare situatie e putin diferita in franta, sigur f diferita la paris. e mult de zis aici…. alta data

    cat despre reportaj…..accentul este atat de urat si puternic.. foarte posibil sa fie romanesc, adica articolul sa fie scris si “recitat” de un roman, probabil corespondent al postului respectiv.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus