un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Romanul care si-a dat foc a ajuns si pe CNN

5 Sep 2007  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

În cele 10 ştiri principale de pe prima pagină a ediţiei internaţionale a site-ului CNN a ajuns şi ştirea privindu-l pe romanul care şi-a dat foc în mijlocul străzii în Spania, protestând astfel că este prea sărac. Mi se pare aiurea gestul, pentru că alţii sunt bolnavi prin spitale sau au alte probleme, iar cei sănătoşi îşi dau foc pentru motive aiurea, în loc să îşi rezolve cumva problemele dacă tot sunt în putere. Plus că dacă pleci din România în Spania şi acolo eşti prea sărac, nu poţi cere statului să te ajute, din moment ce nu eşti în ţara ta.

Pentru un caz asemănător însă s-a câştigat în 1963 premiul pentru cea mai bună fotografie, când un călugăr budist şi-a dat foc în Saigon şi a murit în mijlocul străzii, în semn de protest împotriva persecuţiilor. Dar această metodă de protest nu mai merge acum, iar eu zic că statul şi poliţia n-ar trebui să-i ia în serios nici pe aia care se urcă pe câte un stâlp sau macara şi se ameninţă că se aruncă dacă nu li se iartă datoriile sau nu li se dă casă. Dacă atât îi ducea mintea, să-i lase în pace.

    1 comentariu

  1. Era de etnie rroma.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus