un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bioshock

1 Sep 2007  ·

Uncategorized  ·

2 comentarii

Jocul Bioshock a luat cele mai mari note de până acum la toate revistele si site-urile de gaming, inclusiv multe note de 10 plin. Din review-uri se înţelege că e super, şi după 10 minute de jucat, încep să le dau dreptate. Arhitectura mi s-a părut la fel de nebună, cu un aer futurist dar şi de “steampunk” precum în jocurile Myst, iar oraşul pare a fi un fel de Gotham subacvatic. Tu ajungi în el, dar descoperi că totul e în paragină, iar locuitorii au înnebunit cu toţii. Fiind un loc al cercetărilor avansate, ai la dispoziţie nu doar arme ci şi puteri, precum cea de a electrocuta lumea şi obiectele sau a le da fac, etc. Prin review-uri scrie că poţi inventa tot felul de combinaţii, precum să electrocutezi apa prin care calcă duşmanii, să hackuiesti nişte camere şi turete încât să tragă în monştri, etc. Atmosfera este destul de creepy, cu mult întuneric, lumini stricate, totul în paragină, plus nişte fetiţe ciudate rău.

Am avut mici probleme cu jocul, sunetul nu mergea la început, salvările nu se reîncărcau, dar le-am rezolvat şi cu siguranţă e un joc cu care merită să te chinui un pic ca să treci peste aceste posibile buguri. Pe Sempron 2800 cu Geforce 7600GS şi cu 1 GB de RAM merge ok în 1024 cu majoritatea setărilor pe full.

***Update*** E şmecher jocul. Atmosfera face toţi banii. Nişte femei nebune cu câte o mască de iepure de carnaval pe faţă te atacă disperate, tu dai în ele cu puşca şi din când în când arunci flăcări folosindu-te de puterile dobândite. Poţi face hacking la camere video, la nişte roboţei de securitate ca să nu te mai atace, la aparate de vânzare ca să scadă preţul gloanţelor, etc. În general monştrii sunt destul de tari, se feresc bine, fug, trag bine… iar apoi când ataci un Big Daddy care e de 20 de ori mai rezistent şi mai puternic aproape că apeşi butonul de la mouse strigând disperat “mori odată!”. Şi fetiţa aia mică se ţine după el pe acolo şi îl strigă, tu te lupţi cu ditamai creatura şi doar te întrebi “bă da’ câtă viaţa mai are?!?”, apoi moare, te duci spre fetiţă, care se uită în sus spre tine, speriată, cu ochi imenşi, şi trage de Big Daddy să se ridice şi să o apere din nou, o iei în braţe şi o omori pentru că numai de la ea poţi lua energie pentru puteri. Te simţi ciudat după, dar te gândeşti că oricum nu ar mai fi supravieţuit mult singură.

    2 comentarii

  1. eu am jucat doar demo`ul dar nu mi se pare pe masura laudelor aduse in the making of… [filmul documentar].

    dar o descoperire macabra mi`a fost adusa sub observatie. te rog uita`te cu atentie la logo`ul jocului… si gandeste`te un pic la ce ar putea insemna.

      (Citează)

  2. si pana la urma ce inseamna logo-u ala? in opinia ta evident.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus