un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

S-au ales noile minuni ale lumii

7 Jul 2007  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Anul trecut prin noiembrie vorbeam despre iniţiativa unui vot la nivel mondial pt stabilirea a noi 7 minuni ale lumii, având în vedere că cele ale lumii antice au dispărut, cu excepţia piramidelor din Egipt.

Ieri, tot pe 777, au fost anunţate rezultatele sondajului. Deşi rezultatele nu au fost recunoscute de UNESCO, organizaţia care se ocupa şi cu patrimoniul cultural şi din astea, acest lucru nu este atât de important, campania având alte scopuri.

“The new 7 wonders” sunt:
– Piramida de la Chicken Itza, Mexic
– Statuia lui Iisus Hristos din Rio de Janeiro, Brazilia
– Marele Zid din China
– Ruinele de la Machu Picchu, Peru
– Oraşul antic Petra, Iordania
– Colloseum-ul din Roma, Italia
– Palatul Taj Mahal, India

Patru din cele 7 spuneam în noiembrie că le-aş vota şi eu pt acest titlu. Fotografii şi restul finalistelor pe site-ul oficial n7w.

    3 comentarii

  1. apropo de taj mahal, si trump a zis ca vrea sa includa pe aici daca nu oficial macar cu reclama la greu printre minuni si trump taj mahal casino-ul lui:)) can u believe it?

      (Citează)

  2. i’m like wtf? cum sa nu mai fie piramidele din giza printre minuni ? that’s just not fair!ce e mare minune la o cruce in varful muntelui sau dealului(nu stiu daca e munte,sunt prost si lenes ca nu caut) sau la un sat construit la mare inaltime si la care nu se poate ajuge decat foarte greu(fara mijloacele moderne).Contest unele minuni ..but hey..who am i to do so ?

      (Citează)

  3. Piramidele si celelalte 6 minuni sunt in continuare considerate minuni ale lumii antice. Astia au ales acum si unele ale lumii moderne, pt constructii facute in ultimele sute de ani (ma rog, plus Colloseumul). Imi pare rau ca n-a intrat su Turnul Eiffel, e o constructie impresionanta mai ales avand in vedere ca a fost facut acum 100 de ani.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus