un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Atragem turisti

11 Jul 2007  ·

Uncategorized  ·

4 comentarii

Acum vreo două luni am fost în Anglia într-o vizită şi acum cei din Anglia au venit la noi. Şi profitând de ocazie, am mers la două restaurante din zona centrală a oraşului. Problemele specifice româneşti s-au făcut imediat simţite. Nici unul din restaurante nu avea meniu în engleză. A trebuit să traducem noi, pt că străinii să-şi dea seama ce ar putea comanda. Eu din Anglia îmi aduc aminte că pe unde intram era meniul în 3 limbi de circulaţie largă. Iar la noi încă e greu de plătit cu cardul în general, nu mai zic de American Express la care chelnerii se uitau ca la urs.

Ah, şi evident că toţi străinii rămân uimiţi de câte cabluri avem pe stâlpii din capitală. În special la Universitate, e junglă aproape ca aici.

    4 comentarii

  1. Da foarte ciudat, am fost 4 zile pana in Germania si inapoi, am ramas uimit… Noi nici macar nu meritam sa fim in UE, pacat ca suntem aproape de Rusia si au nevoie Americanii de noi.

    PS: Sosele din tara sunt facute special pt a-ti distruge masina, marketing-ul nostru’ lol.

      (Citează)

  2. Suntem cu 50 de ani in urma si vor mai trece 100 pana vom ajunge la aceleasi standarde.

      (Citează)

  3. De bine de rau atragem turistii, insa dupa ce fac cunostinta cu realitatea romaneasca nu stiu daca vor mai reveni.
    Ce impresie le-a facut Bucurestiul ?

      (Citează)

  4. Daca vom ajunge la aceleasi standarde… pt ca si strainii avanseaza mereu. Noi suntem cu 20 de ani in urma si daca vom avea acelasi ritm de modernizare ca si Anglia, de ex, diferenta va ramane constanta. Noi trebuie sa ne adaptam si mai rapid, sa ne schimbam si mai repede decat ei, ceea ce nu vad posibil.

    Parerile au fost impartite. Unul nu stiu daca a fost foarte impresionat, celalalt este mare fan al orasului si vrea sa vina si in vacanta aici. Dar asta pt ca ii plac zonele vechi, ii place atmosfera particulara a orasului, etc. E genul care nu prefera zgarie-nori si modernism dus la maxim. Ieri mersese singur prin zona Lipscani si a zis ca i-a placut foarte mult. Eu m-am bucurat ca s-a intors cu bine de acolo. Ah, si amandoi se uitai la cate cabluri sunt pe stalpii de la Universitate si Romana de zici ca nu mai vazusera niciodata.

    Cred ca si noi avem o parere prea proasta despre noi ca popor si despre Bucuresti. Pt ca vedem zilnic tot ce e rau, si vedem ca in timp nu se schimba mare lucru, si o gramada de lucruri minore se aduna. Pt strainii care vin 2-3 zile pe aici, este diferit fata de tarile lor, dar poate fi ceva placut.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus