un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lost, sfarsitul sezonului 3: WTF?!?

24 May 2007  ·

Uncategorized  ·

10 comentarii

Conţine spoilere.

Impresia mea la sfârşitul episodului final a fost ca serialul se putea încheia foarte bine aici. În loc să bage un pic de neîncredere în Naomi aia şi treaba cu flashback-ul din viitor, puteau la fel de bine să arate că după ce contactează vaporul, vine cineva şi îi salvează. Practic erau necesare doar 2-3 schimbări de dialog şi o scenă în plus pt acest final. Dar cum producătorii au ştiut că Lost va fi prelungit, au schimbat uşor finalul pt a avea ce să ne arate şi sezonul următor.

Episodul a fost marfă. Ben a luat-o pe coajă, cei buni au câştigat pe toate planurile, Charlie a predat bocancii într-un mod demn şi oarecum aşteptat. Dar au fost şi chestii greu de înţeles. Oare Penny sta în fiecare zi a ei în faţa monitorului şi transmite mesaje, de imediat ce au întrerupt ăştia bruiajul ea a şi reuşit conexiunea? De ce Locke omoară aşa lejer oamenii acum, putea doar să o rănească pe tipa aia, să o ameninţe întâi, etc. De ce Jack vorbeşte de tatăl său de parcă încă ar fi în viaţă?

Flashul în viitor este probabil gândit să ne lase să ne întrebăm “ce se întâmplă aşa groaznic pe insulă, încât şi după ce este salvat, Jack vrea să se reîntoarcă acolo?”. Mie nu-mi pasă. Până la urmă poate fi orice, moare cineva, se ceartă cu Kate, după ce este salvat devine beţiv şi îşi distruge viaţa, treaba lui, chestii din astea melodramatice. Nu se ştie cine era în acel coşciug, care mie mi s-a părut cam micuţ, dar aş paria pe Ben. Mă voi uita la Lost când reîncepe, adică la anul în februarie :|, dar acest episod nu pot să zic că m-a lăsat cu sufletul la gură aşteptând sezonul 4.

Mai rău e că nu mai am la ce să mă uit. Lost s-a terminat, Heroes s-a terminat, Supernatural, Galactica. Şi unele se întorc abia la anul. Trist.

    10 comentarii

  1. Nu au modificat usor finalul ca sa aiba ce sa arate si sezonul urmator.

    Tot serialul a fost planificat dinainte pentru 4 sau 5 serii. ABC a decis ca vor mai fi inca 2 serii de 16 episoade, la cererea creatorilor serialului care nu voiau sa lungeasca serialul in nspe serii cat timp aduna audienta (dupa cum ar fi vrut ABC).

      (Citează)

  2. Pardon voiam sa zic inca 3 sezoane de 16 episoade. Initial era planificat pentru inca 2 de 24.

      (Citează)

  3. yaaay

    in sfarsit pot si eu sa ma apuc de s3. am zis ca nu mai fac greseala sa ma uit saptamanal ca fac cu nervii daca nu am flux. am vazut azi primele 2 episoade din s3 si s`au dus instantaneu. daca nu`mi pigmentez vizionarea cu tot felul de prajiturele sau iaurturi, salate, se duce de nu se vede.

    bine ca se termina si sezonul6 din “24” ca parca vad ca raman pe sec in cateva zile.

      (Citează)

  4. mda cam trist, prison brake in toamna, lost in februarie…

      (Citează)

  5. Nu prea are cum sa te lase cu sufletul la gura cand stii ca ai vreo 8 luni de asteptat. Ultimele episoade au raspuns la diverse intrebari, dar au ridicat altele.

    Eu sunt curios de ce Jack vrea sa se intoarca pe insula. Ce s-a intamplat acolo? Oare chiar au murit toti ( cu exceptia lui si a lui kate ) iar Jack vrea sa se intoarca pe insula pentru a schimba ceva..

    Producatorii au zis de pe la inceput ca ar fi fericiti ca serialul sa aiba 5 sezoane si eventual sa incheie cu un film pentru marele ecran. Tehnic vorbind, 2 sezoane a cate 23 de episoade, inseamna 46. 3 sezoane a cate 16 episoade .. 48. Deci cam tot de acelasi numar de episoade vorbim.

    Acum.. pana in august mai e mult. O sa incep sa urmaresc sezonul 6 din 24. Astept sa iasa ultimul dvd.. si ma apuc de el.

      (Citează)

  6. Mi-a parut rau de Charlie, putea sa incerce sa iasa prin geamul acela, cred ca avea loc.

    Mikhael (sau cum se scrie) e incredibil, a fost electrocutat si a trait, a avut o sageata in inima, s-a ridicat, s-a imbract in costumul de scafandru, a inotat pana afara ca sa explodeze grenada.

    un trailer pt viitorul sezon a aparut ?

      (Citează)

  7. koma eu sunt mai rau ca si tine :P eu abia acuma am inceput sa ma uit la serialul LOST :P (mai bine mai tarziu decat niciodata:))

    ps:radu ai “incercat” serialul Rome?

      (Citează)

  8. Nu m-am uitat la Rome. Am vazut ca era pe HBO, dar prefer serialele care se intampla in lumea reala, nu cu barbati in fuste si decoruri antice de carton :P Nici Deadwood.

    Ma gandeam sa ma uit la 24 sau Prison Break sau ceva, dar nu prea am rabdare.

      (Citează)

  9. am auzi si eu de Prison Break ca e tare,oricum pana nu termin LOST nici nu ma gandesc sa ma uit la altceva :P

      (Citează)

  10. Da se putea incheia si dupa 3 sezoane…dar inca mai sunt intrebari la care nu s-a raspuns. De la inceput am zis ca nu vreau ca lost sa fie un serial care sa nu stiu cand se va termina, dorinta mi-a fost indeplinita :). In 3 ani sper sa nu mai fie intrebari neraspunse.
    Pana atunci astept in iunie urmatorul sezon din “the 4400”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus