un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Concluzia dupa vot

20 May 2007  ·

Uncategorized  ·

4 comentarii

Din vreo 18 milioane de romani cu drept de vot, doar 44% l-au exercitat. Dintre aceştia, aproape 75% au votat cu Băsescu. Mi se pare îngrijorător faptul că atât de puţini au votat. Unii se arată dezamăgiţi de oameni, de români, cărora le e lene să voteze, care comentează dar la vot nu merg, ci doar se plâng de rezultate, etc. Mai normal mi s-ar părea că politicienii, guvernul şi preşedintele să fie îngrijoraţi de această prezenţă slabă la vot. Pt ca asta arată ca românii sunt convinşi de faptul că viaţa lor nu este influenţată de cei de la guvernare, că poate fi oricine acolo sus şi lor nu le pasă, nu li se schimbă viaţa, nu se schimbă societatea, nu câştiga mai mult, nu le merge mai bine, nu e mai curat pe strada, nu e mai sigur, nu e spitalul mai bun sau şcoala mai utilă. Probabil că aşa este, dar din acest motiv spun că cei de la conducerea ţării ar tb să se alarmeze şi să încerce să schimbe opinia publicului.

Tare faza asta cu Băsescu la cumpărături, care a furat telefonul unei jurnaliste şi a numit-o “ţiganca împuţită”. Că a numit-o aşa în maşină proprie, în faţa nevestei, neştiind că e înregistrat, nu mi se pare mare brânză, toată lumea înjură, părerea despre ţigani e generalizată oricât s-ar încerca toleranţa etnică şi campania anti-rasism. Nu, mai bizar e altceva. Ce cauta Băsescu la cumpărături? Omul acesta conduce ţara, dar când se termină mâncarea prin casă, îl trimite nevasta la supermarket? “Traiane, nu mai avem apă minerală, după ce termini cu şedinţa de guvern şi consiliul suprem de apărare a ţării mergi până la magazin şi ia două sticle, şi ia şi un ulei, nişte salam şi 6 ouă“. A mai fost mai demult Băsescu prin Carrefour Orhideea. Eu m-aş enerva să-l văd la coadă în magazin. Meseria lui este să conducă tara. Pt a-l ajuta, îi sunt puse la dispoziţie maşină de serviciu, locuinţă de serviciu, pază, bucătari, menajere, tot alaiul de oameni care să facă lucrurile obişnuite ale zilei, încât preşedintele ţării să se concentreze doar la problemele ţării. Când se termină apa la Cotroceni, nu se duce chiar Băsescu să împingă la cărucior în magazin.

    4 comentarii

  1. cam multa publicitate isi da basescu, si asta nu e de acum de 2-3 zile…cat despre prezenta la vot nici eu n-am fost, si ai enumerat un motiv simplu: cu sau fara votul meu tot basescu iesea… acum ma rog ca mai vin unii cu critici ca dak gandeste domne toata lumea ca tine ce s-ar intampla… ce-a fost a fost si tot asa ramane romania

      (Citează)

  2. Nu trebuie sa ai o parere proasta despre tigani ca sa folosesti o expresie din dictionar.

    tigan = “3. Epitet dat unei persoane cu apucături rele.”

    Sursa: http://dexonline.ro/search.php?cuv=tigan

      (Citează)

  3. Doar pt ca un cuvant este in dictionar nu inseamna ca e ok sa-l folosesti, mai ales la anumite niveluri. Sunt sigur ca in dictionarul englez exista si nigger, negro, etc, la fel cum poate la noi exista si bozgor, etc, pt ca iti explica termenul… dar cand le spui efectul este unul rau.

      (Citează)

  4. Eu am lucrat ca eroul sambata, de la 8 dimineata la 8 seara. Noroc ca l-am aburit pe sef sa ma lase sa-mi exercit dreptul de cetatean.Eu cred ca trebuia sa fie pus in alta zi si mai ales cu obligatia expresa pentru angajatori sa ne lase sa votam .

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus